Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 7 2017

Τα καλά νέα για τράπεζες και η πώληση δανείων από Τρ. Κύπρου

Τα καλά νέα για τράπεζες και η πώληση δανείων από Τρ. Κύπρου

Δείκτης MREL: Τη Σολομώντεια λύση να χωρίσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε δύο κατηγορίες, όσον αφορά στον χρόνο προσαρμογής που θα δοθεί, προκειμένου να ανέλθει πάνω από τα ορισθέντα επίπεδα η ελάχιστη απαίτηση ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων (Minimum Requirement of Own Funds and Eligible Liabilities - MREL), αποφάσισε η ΕΚΤ.

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες θα έχουν χρόνο τεσσάρων ετών, προκειμένου να ανεβάσουν τον δείκτη MREL πάνω από τα ελάχιστα ορισθέντα επίπεδα.

Για τις υπόλοιπες τράπεζες, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι εγχώριες συστημικές, αποφασίστηκε να υπάρξει διαβούλευση ενός ακόμη έτους, μέχρι να αποφασισθεί ο χρόνος προσαρμογής.

Καλά νέα για τις εγχώριες τράπεζες, που θέλουν χρόνο για να επανέλθουν σε κανονικότητα, ώστε να επιχειρήσουν την έκδοση χρεογράφων, τα οποία αποτελούν στοιχεία παθητικού (υβριδικά, ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης κ.ά.) και μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αν χρειασθεί, για απορρόφηση ζημιών ή για την ανακεφαλαιοποίηση, σε περίπτωση εξυγίανσης.


Τράπεζα Κύπρου: Την πώληση ή την τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου με μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις προετοιμάζει η Τράπεζα Κύπρου.

Το Συγκρότημα έχει ταξινομήσει στα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία εταιρικά προβληματικά δάνεια ονομαστικής αξίας περίπου 370 εκατ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v