Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 15 2018

Η παράταση για Sixt και οι πωλήσεις δανείων από Alpha, ΕΤΕ

Η παράταση για Sixt και οι πωλήσεις δανείων από Alpha, ΕΤΕ

SIXT: Παράταση για τις 24 Ιανουαρίου πήρε η κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών για την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Λάιον Ρένταλ, γνωστή υπό το εμπορικό σήμα Sixt, κατόπιν σχετικού αιτήματος από ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Η διαδικασία ανεύρεσης στρατηγικού επενδυτή «τρέχει», μετά από συμφωνία των πιστωτριών τραπεζών, υπό την Alpha, με το βασικό μέτοχο της Sixt, Β. Θεοχαράκη.

Οι επενδυτές καλούνται να αποτιμήσουν στις προσφορές την συνολική αξία (enterprise value) της εταιρείας, της οποίας ο δανεισμός ανέρχεται σε 90 εκατ. ευρώ, ενώ χρειάζεται και κεφάλαια για εκσυγχρονισμό στόλου.

Ως σύμβουλος αναδιάρθρωσης λειτουργεί η Deloitte.

 

VΕΝUS: Με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών συνεχίζεται ο διαγωνισμός για την πώληση από την Alpha Bank χαρτοφυλακίου με μη εξυπηρετούμενα δάνεια, χωρίς εξασφαλίσεις (project Venus).

Στην επόμενη φάση αναμένεται να περάσουν περισσότεροι από τρεις ενδιαφερόμενοι.

 

ΕΤΕ-ΔΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ: Προς τα τέλη του τριμήνου αναμένεται να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων, χωρίς εξασφαλίσεις, από την Εθνική, με ορίζοντα να ολοκληρωθεί στο β΄ τρίμηνο.

Η προεργασία για τον διαγωνισμό έχει, ήδη, ξεκινήσει, με επιστολές στους δανειολήπτες, μέσω των οποίων η τράπεζα προτείνει στους δανειολήπτες οριστική διευθέτηση της οφειλής.

Σε περιπτώσεις προς πώληση χαρτοφυλακίων δανείων, χωρίς εξασφαλίσεις προτείνεται συνήθως διαγραφή σημαντικού μέρους του αρχικού κεφαλαίου και του συνόλου των τόκων, εφόσον οι δανειολήπτες εξοφλήσουν σε ολιγάριθμες δόσεις ή εφάπαξ μικρό μέρος της οφειλής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v