Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 4 2018

Σφηνάκια για Πειραιώς και το POS στα κυλικεία

Σφηνάκια για Πειραιώς και το POS στα κυλικεία

ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ: Έτοιμη είναι η τράπεζα να ξεκινήσει το διαγωνισμό πώλησης για χαρτοφυλάκιο χωρίς εξασφαλίσεις (project Arctos), το οποίο περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια καθώς και απαιτήσεις από πιστωτικές κάρτες και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Η ονομαστική αξία του χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε 2,1 δισ. ευρώ.

 

POS: Μεγάλος ντόρος έχει ξεσπάσει σχετικά με την υποχρεωτική εγκατάσταση POS και στα κυλικεία των σχολείων. Το θέμα έφθασε και στη Βουλή με ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (!) προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης και γενικά ζητείται η άρση της υποχρεωτικότητας εγκατάστασης POS στα κυλικεία.

«Η απόφαση αυτή φέρνει σε αδιέξοδο εκατοντάδες επαγγελματίες που λειτουργούν τα σχολικά κυλικεία και σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές. Οι μαθητές και τα κυλικεία δεν είναι δυνατόν για την αγορά ενός σάντουιτς ή αναψυκτικού να επιβαρύνονται με διαδικασίες πληρωμής με κάρτες, δεδομένου τόσο της αδυναμίας να φέρουν κάρτες οι μαθητές όσο και άλλων εγγενών προβλημάτων λειτουργίας POS από τα κυλικεία. Είναι μια εντελώς αχρείαστη και υπερβολική απόφαση η οποία πρέπει να αποσυρθεί και το ΕΕΑ θα επιδιώξει συνάντηση με την υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου για να αναπτύξει τις θέσεις του για το θέμα» δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

«...Τα ποσά που δαπανώνται για την αγορά ειδών στα κυλικεία δεν υπερβαίνουν τις περισσότερες φορές τα 2 ευρώ, ενώ συχνά τα μεμονωμένα είδη πωλούνται σε τιμές χαμηλότερες του ως άνω τιμήματος (ενδεικτικά το κόστος ενός κουλουριού είναι 0,5 0ευρώ), συνεπώς είναι πρακτικά μη εφαρμόσιμο ένα τέτοιο μέτρο καθώς πρόκειται για συναλλαγές χαμηλού κόστους...» αναφέρουν και οι ερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνοι. Το μέτρο μπορεί να μην διευκολύνει ή για την ακρίβεια να δυσκολεύει κάποιους επαγγελματίες.

Όπως και τους επαγγελματίες των λοιπών κλάδων που είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν POS.

Για τους μαθητές, όμως, ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα δεν έχουμε καταλάβει. Με μετρητά αγοράζουν σήμερα το σάντουιτς και το αναψυκτικό τους και με μετρητά θα συνεχίσουν να τα αγοράζουν.

Διότι, η υποχρέωση εγκατάστασης POS για τον επαγγελματία, δεν συνεπάγεται και υποχρέωση πληρωμής με κάρτα για τον πελάτη.

Απλά τα πράγματα...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v