Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 14 2018

Παραιτήσεις με βαριές καταγγελίες στη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

Παραιτήσεις με βαριές καταγγελίες στη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

Έκπληξη προκαλεί το περιεχόμενο της ανοιχτής επιστολής που απέστειλαν προς δημοσίευση σε τοπική ιστοσελίδα (Trikalavoice.gr) οι κ.κ. Δημήτρης Σιαφαρίκας και Κων/νος Παπαευθυμίου, οι οποίοι παραιτήθηκαν από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, στη συγκεκριμένη επιστολή αφήνονται σαφέστατες αιχμές για τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας της Τράπεζας, καθώς μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Δυστυχώς η λειτουργία των οργάνων Διοίκησης απέχει πολύ από αυτό, που εμείς θεωρούμε χρηστή και διαφανή διοίκηση και παρ’ όλες τις προσπάθειές μας στα Διοικητικά Συμβούλια καθώς και στη Γενική Συνέλευση, δεν κατέστη δυνατόν να τη μεταβάλουμε. Η πορεία των οικογενειών μας αλλά και ημών των ιδίων στα Τρίκαλα μας επιβάλλει να μη συμμετάσχουμε σε διαδικασίες, οι οποίες είναι αντίθετες με τους νόμους και την ηθική.

Υποβάλαμε λοιπόν την παραίτησή μας από μέλη του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, με την ελπίδα ότι κάποιοι επιτέλους θα σεβαστούν τον θεσμικό τους ρόλο. Ζητήματα συγκάλυψης και συνενοχής ουδέποτε αποτέλεσαν κομμάτι του δικού μας αλλά και του οικογενειακού μας αξιακού κώδικα».

Κύκλοι μάλιστα από τη Θεσσαλία δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η υπόθεση να πάρει και τη δικαστική οδό, τουλάχιστον από μία εκ των δύο εμπλεκόμενων πλευρών (των παραιτηθέντων μελών από τη μια και των όσων πιστεύουν ότι καταγγέλλονται από την άλλη).

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας το 2016 είχε καταθέσεις 159 εκατ. και χορηγήσεις 148 εκατ., ενώ τα ίδια κεφάλαιά της είχαν διαμορφωθεί στα 13,1 εκατ. ευρώ.

Κατά τη συγκεκριμένη οικονομική χρήση, είχε σημειώσει καθαρά έσοδα από τόκους και προμήθειες 8,4 εκατ., κέρδη προ προβλέψεων 3,6 εκατ. και κέρδη μετά από φόρους 510 χιλ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v