Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 15 2018

Οι προσφορές για το AMOEBA και η μάχη για τις καρέκλες στην ΚΕΕ

Οι προσφορές για το AMOEBA και η μάχη για τις καρέκλες στην ΚΕΕ

Παρότι τόσο η Πειραιώς όσο και η UBS, ως σύμβουλος πώλησης, τηρούν σιγήν ιχθύος αναφορικά με τον αριθμό και την ποιότητα των μη δεσμευτικών προσφορών, οι οποίες κατατέθηκαν στις 9 Φεβρουαρίου, για το project AMOEBA, στην αγορά κυκλοφορεί η εξής πληροφορία:

Πρόσβαση στο Virtual Data Room, προκειμένου να ακολουθήσει η υποβολή δεσμευτικών προσφορών, θα λάβουν πέντε με έξι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, ενώ ο αρχικός προγραμματισμός έκανε λόγο για τρεις.

Η αύξηση του αριθμού εκτιμάται ότι επήλθε, αφενός, ως αποτέλεσμα του ικανοποιητικού αριθμού των ενδεικτικών προσφορών (σ.σ. περισσότερες από επτά) και αφετέρου της συντηρητικότερης στάσης που υιοθετούν τράπεζες και σύμβουλοι, μετά το επαπειλούμενο «κάζο» στον διαγωνισμό της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Αν ισχύουν οι παραπάνω πληροφορίες και εκτιμήσεις, η αγορά αναμένει το εύρος των προσφορών που θα περάσουν στην επόμενη φάση να είναι μεγάλο.

Της τάξης του 6% με 7% επί της ονομαστικής αξίας του χαρτοφυλακίου.

Τα ποσοστά φαίνονται μικρά, αλλά η αναγωγή σε απόλυτους αριθμούς είναι μεγάλη, αν συνυπολογισθεί ότι το 1% στο συγκεκριμένο project αντιστοιχεί σε 16 εκατ. ευρώ.

 

ΚΕΕ: Με το... αριστερό ξεκίνησε η νέα διοικητική επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, καθώς στην πρώτη της συνεδρίαση, όπου θα μοιράζονταν οι θέσεις πλην του προέδρου Κωνσταντίνου Μίχαλου, τα μέλη της επιτροπής... τσακώθηκαν. Και πώς μαθεύτηκε ο τσακωμός; Το ανακοίνωσαν!

Αιτία για τον τσακωμό ήταν το μοίρασμα - τοποθέτηση των πέντε αντιπροέδρων. Ναι, η 11μελής ΔΕ της ΚΕΕ έχει πέντε αντιπροέδρους!

Στη διαδικασία της τοποθέτησης των αντιπροέδρων και εκεί που όλοι νόμιζαν ότι η κατάταξη θα είναι κοινής αποδοχής, κάποια μέλη, όπως ανακοίνωσαν, διαπίστωσαν ότι η ψηφοφορία ήταν στημένη...

Τουλάχιστον αυτό καταγγέλλουν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης και του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, που σε κοινή ανακοίνωσή τους σημείωναν: «Τα 3 "σ" που διαφημίζει ο κος Μίχαλος (σύνεση, συναίνεση και συνεργασία) πήγαν σήμερα τον κομματικό τους περίπατο»!

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v