Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 23 2018

Ο όμιλος Αποστολόπουλου, το 5% του Υγεία και το Dromeus Capital

Ο όμιλος Αποστολόπουλου, το 5% του Υγεία και το Dromeus Capital

Η πλευρά Αποστολόπουλου ήταν, όπως πληροφορείται η στήλη, ο αγοραστής των χθεσινών δύο πακέτων 10.271.352 μετοχών του Θεραπευτηρίου Υγεία, που αντιστοιχούν στο 3,3% του μετοχικού του κεφαλαίου. Πωλητής ήταν το γνωστό fund Dromeus Capital.

Εφόσον οι πληροφορίες ισχύουν (ως γνωστόν οι πηγές της στήλης είναι κατά κανόνα πολύ έγκυρες), μετά την παραπάνω αγορά, το ποσοστό που ελέγχουν άμεσα και έμμεσα στο Θεραπευτήριο τα συμφέροντα Αποστολόπουλου φαίνεται να ξεπερνά το 5%, οπότε μάλλον σήμερα θα πρέπει να αναμένεται η σχετική γνωστοποίηση προς τις χρηματιστηριακές αρχές και το επενδυτικό κοινό.

Προφανώς, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ότι ο όμιλος Αποστολόπουλου εμφανίζεται να αποκτά αυτό το 3,3% του ΥΓΕΙΑ, σε τιμή πάνω από… 50% υψηλότερα σε σχέση με το 0,45 ευρώ που προσέφερε στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης που έληξε μόλις πριν από ένα μήνα!

Ωστόσο, ο άμεσα κερδισμένος της υπόθεσης είναι το Dromeus που μπήκε «σφήνα» κι έβγαλε ένα γρήγορο κέρδος της τάξεως του 33% από την τοποθέτησή του, καθώς η μέση τιμή κτήσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν πρόσφατα στην Κεφαλαιαγορά, ήταν στο 0,52 ευρώ.

Όπως ανέφεραν στη στήλη πηγές που φέρονται να γνωρίζουν την τακτική του fund, οι διαχειριστές του αφενός είχαν διαβλέψει ότι ο κλάδος εισέρχεται σε φάση συγκέντρωσης (μετά τις κινήσεις της CVC Partners στο Metropolitan και το ΙΑΣΩ General), ενώ μετά την ανακοίνωση της Δημόσιας Πρότασης ήξεραν ότι έχουν «πάτωμα» προς τα κάτω (το 0,45 ευρώ). Έτσι, «πόνταραν» με σχετική ασφάλεια, προσδοκώντας ότι α) ο βασικός μέτοχος του ΥΓΕΙΑ δεν θα θεωρούσε συμφέρουσα την πρόταση και β) ότι άλλα funds που «κοιτούν» τον χώρο της υγείας ήταν πολύ πιθανό να προχωρήσουν σε αντιπροσφορά.

Ενδιαφέρον πάντως, κατά τις ίδιες πηγές, είναι ότι το fund εξακολουθεί να βλέπει υποσχόμενο τον χώρο της υγείας, προσδοκώντας συγκέντρωση σε λιγότερους παίκτες, μείωση του excess capacity και αύξηση κερδοφορίας αλλά και επενδύσεων στον χώρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v