Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 9 2002

”Βάστα S & P” μήπως κι αντέξουμε....

Η χθεσινή άνοδος στη Wall Street, αν μη τι άλλο προσφέρει...ψυχολογική στήριξη σε όσους αναμένουν μία έστω και πρόσκαιρη ανοδική αντίδραση.

Στην πραγματικότητα, ο μόνος βασικός δείκτης που δεν έχει ήδη ξεπεράσει (καθοδικά) τα χαμηλά του περασμένου Ιουλίου, είναι ο S & P 500.

Για τους υπόλοιπους δείκτες τα επόμενα σημεία στήριξης είναι σημαντικά χαμηλότερα. Ηδη o Dow(n) Jones έπεσε χθες ενδοσυνεδριακά κάτω από τις 7400 μονάδες, ενώ δεν λείπουν εκείνοι που θεωρούν ότι σύντομα θα δει τιμές που αρχίζουν από....6!!!

Αφήστε που για να αλλάξει η τεχνική εικόνα προς το καλύτερο θα πρέπει να δούμε πραγματικά έντονες ανοδικές κινήσεις.

Ωστόσο, καθώς η Ευρώπη πιέζεται πολύ περισσότερο από τις ΗΠΑ (o DAX κατέγραψε χθες πτώση της τάξεως του 50% (!) σε σχέση με τις αρχές του έτους) θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αποτιμήσεις των ευρωπαϊκών εταιριών είναι ήδη πολύ χαμηλότερες από αυτές των αμερικανικών.

Ετσι για να κάνουμε μια σύγκριση, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το P/E της ελληνικής αγοράς για το 2002, είναι στην περιοχή του 15-17, όταν για τις εταιρίες του S & P κινείται μεταξύ του 31 (με βάση το τελευταίο 12μηνο) και το 20 (με βάση τις ενδεχομένες υπεραισιόδοξες προσδοκίες γα το επόμενο 12μηνο)

Όμως, άλλα τα μάτια του..λαγού κι άλλα της... κουκουβάγιας!!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v