Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 13 2018

Ηρθε… Τούμπα η συνεργασία Ιβάν-Μάρη

Ηρθε… Τούμπα η συνεργασία Ιβάν-Μάρη

Εξίμισι μήνες διήρκεσε η συνεργασία Σαββίδη-Μάρη. Οι δύο επιχειρηματίες προχώρησαν χθες στο οριστικό διαζύγιο, με την 24Media του Δημήτρη Μάρη να παραδίδει το management της εφημερίδας «Έθνος» στην Dimera του Ιβάν Σαββίδη, που είναι η ιδιοκτήτρια εταιρία.

Η συνεργασία των δύο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, όταν ο κ. Σαββίδης αγόρασε μέσω πλειστηριασμού το «Εθνος» που ανήκε παλαιότερα στην οικογένεια Μπόμπολα και παρέδωσε αμέσως το management στον κ. Μάρη, ο οποίος βρέθηκε, έτσι, σε πανίσχυρη θέση, αφού είχε ήδη βγάλει στον «αέρα» των ερτζιανών το ραδιόφωνο «247» και, νωρίτερα, το ομώνυμο site.

Τα πρώτα σύννεφα φάνηκαν στις αρχές του έτους, οπότε και άρχισαν οι ψίθυροι ότι η 24Media δρομολόγησε την αγορά του «Έθνους» από την Dimera. Τις τελευταίες εβδομάδες, η αγοραπωλησία εμφανιζόταν ως «σχεδόν βέβαιη» από στελέχη που περιέβαλαν τον κ. Μάρη, ενώ οι όποιες διαρροές περιορίζονταν στο ύψος της τιμής.

Αίφνης, χθες, τα πράγματα γύρισαν ανάποδα: με αφορμή το περιστατικό της Κυριακής στην Τούμπα, το όνομα του κ. Μάρη εξαφανίσθηκε από την ταυτότητα του «Έθνους» στην έκδοση της Δευτέρας, ενώ στη διάρκεια της ημέρας παραιτήθηκαν οι δύο στενοί συνεργάτες του: ο διευθυντής της εφημερίδας Μάνος Χωριανόπουλος και ο σύμβουλος Μάνος Μίχαλος.

Κατά τους γνωρίζοντες, η πραγματική αιτία είναι οι τριβές ανάμεσα στους Σαββίδη-Μάρη, με τον πρώτο να καταλογίζει στον δεύτερο επαφές με έτερο επιχειρηματία, με τον οποίο ο ίδιος βρίσκεται σε σύγκρουση.

Την έκδοση «τρέχουν», προς το παρόν, οι έμπιστοι του κ. Σαββίδη, Νούλης Χατζηδημητρίου και Βαγγέλης Δεληπέτρου.

Το «προς το παρόν» σχετίζεται και με την πολιτική γραμμή που θα τηρήσει στο εξής η εφημερίδα: θα παραμείνει «στο πλευρό» της κυβέρνησης ή θα βρεθεί απέναντί της, μετά την απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος;

Οι απαντήσεις αναζητούνται... και από την ίδια την κυβέρνηση, στελέχη της οποίας διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να ληφθεί καμία προνομιακή (για τον κ. Σαββίδη) απόφαση, που θα τη φέρει απέναντι σε όλο το υπόλοιπο, πολυπληθέστερο, ποδοσφαιρόφιλο κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v