Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 12 2018

Σφηνάκια για κλάδο πληροφορικής και Βαρβαρέσο

Σφηνάκια για κλάδο πληροφορικής και Βαρβαρέσο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Με ικανοποίηση οι εταιρείες πληροφορικής είδαν το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης να εγκρίνει το «Σύζευξις ΙΙ», που τώρα φαίνεται πως θα «τρέξει» το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το Υπουργείο θα υπογράψει συμβάσεις έργων που έχουν ήδη γίνει οι διαγωνιστικές διαδικασίες (άλλες έχουν κατακυρωθεί από το 2014 και σε άλλες έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του διαγωνισμού από το 2016).

Ποιες όμως είναι οι εταιρείες που θα ωφεληθούν;

Πρώτον, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι OTE, Vodafone (Cyta Hellas), Wind, Forthnet.

Δεύτερον, το κοινοπρακτικό σχήμα ΟTE-Unisystems (Quest Holding), Space Hellas και Intrasoft, που αφενός θα αναλάβει ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ και αφετέρου, θα διαγωνίζεται με τη Logicom (εισηγμένη στο ΧΑΚ) για επιμέρους συμβάσεις ενός άλλου πακέτου 133 εκατ. ευρώ και

τρίτον, ένα μικρότερο έργο κοντά στα 8 εκατ. ευρώ θα αναλάβει η Med-Nautilus.

Προφανώς, θα υπάρξουν και άλλες εταιρείες από τον χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών που θα ωφεληθούν έμμεσα από ένα τόσο μεγάλο έργο.

 

ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ: Σε επαφές με ξένο επενδυτή ακούμε ότι βρίσκεται η διοίκηση της νηματουργίας Βαρβαρέσος, προκειμένου ο τελευταίος να συμμετάσχει σε ΑΜΚ που θα χρηματοδοτήσει το business plan της βορειοελλαδίτικης κλωστοϋφαντουργικής εταιρείας.

Η εισηγμένη αναβαθμίζει τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις και την προστιθέμενη αξία των προϊόντων της, σε μια προσπάθεια να διευρύνει περαιτέρω το ύψος των εξαγωγών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v