Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 19 2018

H Μέγας Γύρος, η ΑΣΤΑΚ και το… χρώμα του χρήματος

H Μέγας Γύρος, η ΑΣΤΑΚ και το… χρώμα του χρήματος

ΜΕGA YEEROS: «Ζω για τη στιγμή που ο γύρος θα γίνει παγκόσμιο προϊόν», «χαίρομαι ιδιαίτερα όταν στον Παναμά και στο Ντουμπάι κάνουν ουρές για να αγοράσουν γύρο» και «κάνουμε προσπάθειες προκειμένου ο γύρος να ενταχθεί στα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης».

Αυτές ήταν λίγες μόνο από τις αναφορές του Νίκου Λούστα, διευθύνοντος συμβούλου της Mega Yeeros, στο πλαίσιο της παρουσίασης της εταιρείας στο ΧΑ.

Η Mega Yeeros, διαθέτοντας ήδη δύο παραγωγικές μονάδες σε Ελλάδα και ΗΠΑ, με κύκλο εργασιών γύρω στα 35 εκατ. και EBITDA άνω των 3 εκατ. ευρώ, πιθανόν να κατασκευάσει μελλοντικά και νέα μονάδα (προψημένου γύρου) στις ΗΠΑ.

Όσο για το ενδεχόμενο εισαγωγής της εταιρείας στο ΧΑ, ο κ. Λούστας απάντησε πως κάποια στιγμή θα σκεφτεί το ζήτημα της εισαγωγής σε κάποιο χρηματιστήριο, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, αλλά επί του παρόντος η Mega Yeeros δεν έχει ανάγκη να χρηματοδοτήσει κάποιο επενδυτικό σχέδιο.

 

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Oύτε και φέτος θα διανείμει μέρισμα η Alpha Αστικά Ακίνητα, με αποτέλεσμα αυτή μεν να αυξάνει συνεχώς το ταμείο της (μηδενικές τραπεζικές υποχρεώσεις), αλλά οι μέτοχοί της να μην έχουν δει εδώ και πολλά χρόνια το «χρώμα του χρήματος».

Ήδη στις 30 Ιουνίου του 2017, η εισηγμένη είχε τοποθετημένα σε καταθέσεις όψεως και προθεσμίας 70 εκατ. ευρώ, ποσό που λογικά αυξήθηκε περαιτέρω στο τέλος της περυσινής χρονιάς.

 

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Μπορεί βέβαια η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στην Κύπρο με θέμα την ανάγκη αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων να μην έβγαλε (όπως αναμενόταν άλλωστε και είχε επισημάνει έγκαιρα το Euro2day.gr) οικονομική είδηση, αλλά τουλάχιστον ικανοποίησε την αγορά σε πολιτικό επίπεδο.

Και αυτό γιατί ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος φάνηκε να επιδεικνύει αρκετά συναινετική στάση προς την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να είναι πιο πιθανόν στο μέλλον να περνάνε δύσκολα μέτρα από τη Βουλή (επειδή ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δεν διαθέτει τη δεδηλωμένη, θα πρέπει να συναινούν τουλάχιστον τρία κόμματα, προκειμένου να ψηφίζονται τα νομοσχέδια που εισηγείται η κυβέρνηση).

Σε ό,τι αφορά τώρα τα κόκκινα δάνεια, εκφράστηκαν κάποιες σκέψεις για το πρόγραμμα «Εστία», ωστόσο φαίνεται πως η τελική υλοποίησή τους χρειάζεται μπόλικη δουλειά ακόμη.

Όπως λέγεται, στα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας δεν θα κουρεύεται κεφάλαιο αλλά απλά θα αφαιρούνται τόκοι και προσαυξήσεις, με παράλληλες μετατοπίσεις λήξεων...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v