Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 29 2018

Απριλιανό θρίλερ στην Axon Συμμετοχών

Απριλιανό θρίλερ στην Axon Συμμετοχών

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Axon Συμμετοχών. Η διοίκηση της εταιρείας συγκαλεί στις 17 Απριλίου έκτακτη γενική συνέλευση, με βασικό θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ύψους έως και 14 εκατ. ευρώ και δικαίωμα συμμετοχής των παλαιών μετόχων.

Αξιοσημείωτο είναι πως η συγκεκριμένη γενική συνέλευση θα γίνει μόλις δύο ημέρες πριν συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση της Τράπεζας Πειραιώς για υπαγωγή της Axon στη διαδικασία ειδικής διαχείρισης του Ν.4307/2014.

Φαίνεται δηλαδή πως ο βασικός μέτοχος της εισηγμένης κ. Θωμάς Λιακουνάκος θέλει να έχει «στην τσέπη του» την απόφαση της γενικής συνέλευσης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, πριν ξεκινήσει η διαδικασία στο Πολυμελές Πρωτοδικείο.

Μάλιστα, η απόφαση θα πρέπει να θεωρείται εξασφαλισμένη, καθώς μόνο ο κ. Θωμάς Λιακουνάκος κατέχει κάτι παραπάνω από τα 2/3 του συνόλου των μετοχών της Axon.

Το μεγάλο ζητούμενο ωστόσο δεν είναι η απόφαση της γενικής συνέλευσης, αλλά το αν θα βρεθεί κάποιος που θα βάλει το χέρι στην τσέπη, καταβάλλοντας αυτά τα 14 εκατ. ευρώ. Και αυτό γιατί μέχρι στιγμής, κανείς δεν εγγυάται ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο ίδιος ο κ. Λιακουνάκος δηλώνει ότι θα ξεκαθαρίσει τη θέση του κατά την ημερομηνία της γενικής συνέλευσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «οι βασικοί μέτοχοι θα εκφράσουν ενώπιον της γενικής συνέλευσης την τελική απόφασή τους περί κάλυψης της αναλογίας τους στην αύξηση, λαµβάνοντας υπόψη και την έκταση του ενδιαφέροντος συµµετοχής νέων επενδυτών στο µετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας».

Επίσης, η διοίκηση της εισηγμένης υποστηρίζει πως ναι μεν έχει εκφραστεί επενδυτικό ενδιαφέρον κυρίως μέσω της άσκησης τυχόν αδιάθετων μετοχών στην ΑΜΚ, πλην όμως εκτιμά ότι «το ενδιαφέρον αυτό θα έχει οριστικοποιηθεί έως την ηµεροµηνία σύγκλησης της γενικής συνέλευσης, οπότε και οι µέτοχοι θα λάβουν συγκεκριµένη ενδελεχή ενηµέρωση σχετικώς».

Τώρα, το γιατί ένας επενδυτής θα δεχτεί να βάλει ζεστά» 14 εκατ. ευρώ προκειμένου να χρωστάει στις τράπεζες άλλα 50 εκατ. ευρώ και ουσιαστικά να μην μπορεί να ελέγξει ούτε τη θυγατρική Euromedica (τα δάνεια άνω των 200 εκατ. ευρώ της οποίας έχουν εξαγοραστεί από το Farallon Capital) αποτελεί ένα εύλογο ερώτημα.

Ισως, λέμε ίσως, να γνωρίζει κάτι παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση, οψόμεθα... 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v