Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 10 2018

Το καλό νέο για G.R.E.CO. και οι θέσεις IFC και EBRD στην ΕΤΕ

Το καλό νέο για G.R.E.CO. και οι θέσεις IFC και EBRD στην ΕΤΕ

G.R.E.CO: Την πρώτη καλή είδηση, πριν καν εγκατασταθεί ως νέος ιδιοκτήτης του κτηρίου γραφείων στη Λ. Κηφισίας 66 στο Μαρούσι, άκουσε η Greek Real Estate Company (G.R.E.CO) των Αχ. Ρισβά και Στ. Αδαμόπουλου.

Όπως είναι γνωστό, το fund πλειοδότησε για το παραπάνω ακίνητο, κατά την πρόσφατη διαδικασία, που έτρεξε η Εθνική Leasing. Στο κτήριο στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της Wind και της Εθνικής Χρηματιστηριακής, υπάρχει όμως και ένας ανοίκιαστος όροφος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, μισθώθηκε από μεγάλη ξένη εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Και το μίσθωμα ανά τετραγωνικό είναι τέτοιο, που δείχνει ότι η G.R.E.CO μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερη απόδοση, όταν σε μια διετία λήξουν υφιστάμενες συμβάσεις. Άλλωστε, μεγάλο μέρος του κτηρίου ενοικιάζεται με πολύ χαμηλό μίσθωμα ανά τετραγωνικό σε σχέση με γειτονικά κτήρια.

 

ΕΤΕ-IFC-EBRD: Από τον περασμένο Ιούλιο ο οργανισμός International Finance Corporation (IFC) σταμάτησε να έχει μετοχές της τράπεζας. Το IFC εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας κατά την ΑΜΚ Δεκεμβρίου 2015 αποκτώντας 66,6 εκατ. μετοχές, ήτοι το 0,73% του μετοχικού κεφαλαίου.

Σε μείωση της θέσης της προχώρησε και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Το ποσοστό της από 1,82% επί του μετοχικού κεφαλαίου μειώθηκε τον Μάιο του 2017 σε 1,01%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v