Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 12 2018

Η παράταση της θητείας Παναγιωτάκη και η παράμετρος... Υπερταμείο

Η παράταση της θητείας Παναγιωτάκη και η παράμετρος... Υπερταμείο

Μένει μέχρι να αξιολογηθεί στο τιμόνι… της ΔΕΗ ο πρόεδρος Μανόλης Παναγιωτάκης.

Χθες η εταιρία με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι αξιοποίησε διάταξη του καταστατικού της, σύμφωνα με την οποία ο Μ. Παναγιωτάκης (του οποίου η τριετής θητεία έληξε στις 7 Απριλίου) παραμένει στη θέση του μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής της επόμενης τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Αυτή αναμένεται τον Ιούνιο.

Όπως εξηγούν αρμόδιοι παράγοντες, ρόλο στις εξελίξεις  έπαιξε το γεγονός ότι η εισηγμένη υπάγεται πλέον στο Υπερταμείο. Αυτό θα συστήσει -και σύμφωνα με πληροφορίες θα το πράξει εντός του επόμενου ενάμιση μήνα- επιτροπή υποψηφίων, η οποία θα αξιολογήσει όλα τα στελέχη των εποπτευόμενων από αυτό ΔΕΚΟ. Μεταξύ αυτών και της ΔEΗ.

Αφού συμβεί αυτό, τότε το Υπερταμείο, ως μέτοχος της δημόσιας επιχείρησης, θα προτείνει στη γενική συνέλευση της εισηγμένης τη νέα διοίκηση και άρα και το όνομα του προέδρου.

Στην αγορά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ανανεωθεί η θητεία του κ. Παναγιωτάκη λόγω των καυτών εκκρεμοτήτων που έχει μπροστά της η εταιρία, όπως η πώληση των λιγνιτικών μονάδων, η αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και η δρομολόγηση των διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση των δανειακών της υποχρεώσεων.

Με αυτούς τους καυτούς φακέλους, είναι... λίγο δύσκολο να βρεθεί αντικαταστάτης του κ. Παναγιωτάκη...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v