Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 7 2018

Σφηνάκια για Intralot, Πανγαία και ΔΕΗ

Σφηνάκια για Intralot, Πανγαία και ΔΕΗ

INTRALOT: Παρά τη σημαντική μείωση, πέρυσι, στα χρηματοοικονομικά έξοδα (σ.σ. μειώθηκαν κατά 17,5 εκατ. ευρώ), απόρροια της αναχρηματοδότησης, ο δανεισμός παραμένει υψηλός για τις επιδόσεις λειτουργικής κερδοφορίας.

Ο λόγος καθαρού δανεισμού (510,7 εκατ. ευρώ) προς EBITDA (171 εκατ.) διαμορφώθηκε σε 2,98 φορές και στόχος της διοίκησης είναι να πέσει κάτω από τις 2 φορές.

Επομένως οι πωλήσεις συμμετοχών θα συνεχισθούν. Επόμενο προς πώληση asset, το 51% της Azerinteltek AS.

Υ.Γ. Μέσα στο 2018 λήγει το συμβόλαιο στην Τουρκία, το οποίο το 2017 συνεισέφερε κατά 13,6% στα ενοποιημένα EBITDA.

 

ΠΑΝΓΑΙΑ: Το premarketing για την έκδοση senior bond, ύψους τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ, έχει ξεκινήσει με παρουσιάσεις σε χαρτοφυλάκια που εδρεύουν στο Λονδίνο.

Η JP Morgan θα τρέξει την έκδοση ως κύριος ανάδοχος, ενώ στο σχήμα αναμένεται να συμμετάσχουν πολλές ξένες τράπεζες. Σημαντικό μέρος των κεφαλαίων που θα αντληθούν θα κατευθυνθούν για -μερική- πρόωρη αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού, με στόχο τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης. Το υπόλοιπο θα χρηματοδοτήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα.

Υ.Γ. Ξεκίνησε η αναζήτηση μισθωτών για τα ακίνητα που σταμάτησε να μισθώνει η Εθνική.

 

ΔΕΗ: Η Επιχείρηση είχε βάλει στην τελευταία ΑΜΚ της Attica Bank 10 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του 2017, η παραπάνω επένδυσή της αποτιμάτο 1,2 εκατ. ευρώ.

Θα πιάσει τόπο η προς μετόχους επιστολή της διοίκησης και θα ασκήσει η ΔΕΗ τα δικαιώματα που της αναλογούν;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v