Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 3 2018

Εβροφάρμα: Τα κέρδη, η αναχρηματοδότηση και το «cluster κτηνοτρόφων»

Εβροφάρμα: Τα κέρδη, η αναχρηματοδότηση και το «cluster κτηνοτρόφων»

Η αύξηση πωλήσεων και κερδών που σημείωσε το 2017 η Εβροφάρμα, σε συνδυασμό με την επίτευξη θετικών ελεύθερων ταμειακών ροών (2,14 εκατ. ευρώ), αποτελούν πρόκριμα για την εισηγμένη, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει το ομολογιακό της δάνειο (10,66 εκατ. ευρώ) που λήγει τον προσεχή Σεπτέμβριο. Η διοίκηση της εταιρείας πιστεύει βάσιμα πως οι σχετικές συζητήσεις θα ολοκληρωθούν θετικά μέσα στους επόμενους μήνες.

Πέρα όμως από τα νούμερα, σημαντική είναι και η αναπτυξιακή διάσταση των εργασιών της Εβροφάρμα.

Έτσι, η θυγατρική της Campus πέρα από τα ιδιόκτητα βιολογικά περιουσιακά της στοιχεία, έχει δημιουργήσει και το «cluster κτηνοτρόφων», που αποτελεί ένα μοντέρνο συνεργατισμό νεαρών κτηνοτρόφων στο χωριό Μέστη της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τον οποίο η Campus αναλαμβάνει τη στέγαση και τη σίτιση κοπαδιών συγκεκριμένων κτηνοτρόφων και ταυτόχρονα αγοράζει το παραγόμενο από τα κοπάδια αυτά γάλα, δημιουργώντας σημαντικές συνέργειες.

Η συνολική ημερήσια παραγωγή από ιδιόκτητα βιολογικά περιουσιακά στοιχεία αλλά και άλλων κτηνοτρόφων ανέρχεται σε πάνω από 35 τόνους γάλα ημερησίως, ποσότητα που αντιστοιχεί σχεδόν στο 2,5% της εγχώριας παραγωγής νωπού αγελαδινού γάλακτος.

Το cluster αυτό αποσκοπεί στην αύξηση της εγχώριας παραγωγής αγελαδινού γάλακτος, η οποία καλύπτει μόνο το 35% των αναγκών της χώρας.

Το υπόλοιπο φυσικά… εισάγεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v