Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 12 2002

Ο νόμος για δημόσιες προσφορές και οι... ταρζανιές

Να λοιπόν που μας το λένε και απροκάλυπτα.

Μετά τη συγχώνευση της ΕΣΚΙΜΟ με την F.G. Europe, η μετοχική σύνθεση της ”νέας” εταιρίας θα είναι τέτοια, που να μην απαιτεί τη διενέργεια Δημόσιας Προσφοράς!!!

Που σημαίνει ότι όλες οι φαινομενικά ”περίεργες” ενέργειες που γίνονται (ή που έγιναν, όπως η πώληση των μετοχών της ΕΣΚΙΜΟ που κατείχε η F.G. στο βασικό μέτοχο της τελευταίας, τον επιχειρηματία Γιώργο Φειδάκη) αποσκοπούν κατά βάση σε αυτό και μόνον το αποτέλεσμα.

Η F.G. εμφανίζεται να είναι μια ισχυρή εταιρία με σεβαστή κερδοφορία. Η τιμή της ΕΣΚΙΜΟ είναι- σε σχέση με τα τρέχοντα δεδομένα της αγοράς- σε αρκετά υψηλό επίπεδο.

Πρέπει ένας μέτοχος που επιδιώκει την εισαγωγή της εταιρίας του στο ΧΑ, μεσω της ”εξυγείανσης” μιας συναφούς αντικειμένου εισηγμένης, να διακινδυνεύσει το ”μάζεμα” όλων των μετοχών από το ταμπλό;

Το ερώτημα είναι ίσως ρητορικό. Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε άν ο νόμος για τις Δημόσιες Προσφορές είναι αυτός που χρειαζόμαστε.

Αν δεν είναι, να τον αλλάξουμε, ώστε να μην παρακολουθούμε διαφόρων ειδών... ”ταρζανιές” των επιχειρηματιών, για να τον αποφύγουν.

Κι άν είναι σωστός, ας φροντίσουμε να ελέγξουμε τις ”ταρζανιές” που υποσκάπτουν το κύρος των νόμων, αλλά και εκείνων που τους θέσπισαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v