Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 11 2002

Κάλλιο αργά παρά....ποτέ κ. Αλεξάκη!!!!

Ελάχιστες μέρες χρειάστηκαν για την πλήρη αναδίπλωση της διοίκησης του Χ.Α, (τουλάχιστον όπως αυτή εκφράζεται από τον πρόεδρό της τον κ. Παναγιώτη Αλεξάκη), σε ότι αφορά στην ”ορθή” λειτουργία της αγοράς.

Και ιδίως στο θέμα της υποτιμητικής κερδοσκοπίας -καθόλα θεμιτής- εφόσον λειτουργεί εντός σαφούς και ελεγχόμενου πλαισίου.

Ο θόρυβος που ξέσπασε με αφορμή (οι αιτίες θα πρέπει να αναζητηθούν στα τεκταινόμενα εις την αγορά) άρθρο του euro2day.gr, φαίνεται ότι προκάλεσε ...σύγχυση στη διοίκηση του Χρηματιστηρίου.

Η οποία έσπευσε βεβιασμένα μέσω του κ. Αλεξάκη να υποστηρίξει, ότι ”όλα βαίνουν καλώς και υπό έλεγχο”, αποδίδοντας τις απόψεις περί του αντιθέτου, σε... κακόβουλους και... άσχετους!!!

Θέση, η οποία βεβαίως αναθεώρηθηκε πλήρως, έστω και κατά...στάδια ολίγων ημερών.

Αρχικά, με την αύξηση των περιθωρίων ασφάλισης και των επιτοκίων στα παράγωγα και το δανεισμό τίτλων. Χθες ήλθε η συνέχεια. Το δεύτερο και σημαντικότερο βήμα, με τη ”δέσμη μέτρων” περί της οποίας θα διαβάσετε περισσότερα σε σχετικό θέμα του euro2day.

Το κύρος το οποίο απώλεσαν μέσα από αυτή τη διαδικασία, ορισμένα πρόσωπα δεν έχει, ίσως, τόσο μεγάλη σημασία.

Το σημαντικότερο είναι ότι επιτέλους το Χρηματιστήριο φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει σε συστηματικότερους ελέγχους τόσο της λειτουργίας των αγορών, όσο και των δραστηριοτήτων των εισηγμένων και των υπό εισαγωγή εταιριών.

Τα πάντα βέβαια, θα κριθούν στην...πράξη. Διότι από νόμους και κανόνες μπορεί να πάμε καλά (όπως δεν παύει να τονίζει και ο κ. Θωμαδάκης), στην...εφαρμογή όμως πάμε;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v