Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 4 2018

Intercontinental: Επενδύει «στα χαμηλά» και περιμένει

Intercontinental: Επενδύει «στα χαμηλά» και περιμένει

Με 14% έκπτωση (discount) έναντι της εσωτερικής της αξίας (6,42 ευρώ στις 31/12/2017) διαπραγματεύεται στο ΧΑ η μετοχή της Intercontinental ΑΕΕΑΠ, τα ακίνητα της οποίας έχουν αποτιμηθεί λογιστικά με μέσο yield (ετησιοποιημένη απόδοση ενοικίου) γύρω στο 8%.

Η εισηγμένη έχει προχωρήσει από την προ διετίας είσοδό της στο ΧΑ σε μπαράζ νέων επενδύσεων, με αποτέλεσμα τα διαθέσιμά της από 32,8 εκατ. στο τέλος του 2016 να έχουν μειωθεί σήμερα γύρω στα 6,5 εκατ. και να προβλέπεται να μηδενιστούν μέσα στο καλοκαίρι.Έτσι, ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες για πρόσθετο (χαμηλότοκο) δανεισμό της έως 20-25 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, οι επενδύσεις αυτές υλοποιούνται σε ένα σημείο καμπής για την εγχώρια αγορά ποιοτικών ακινήτων, βασικά χαρακτηριστικά της οποίας είναι η αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος, η άνοδος του όγκου των συναλλαγών και η γρηγορότερη απορρόφηση της προσφοράς.

Αν τώρα επιβεβαιωθεί στην πράξη η ανοδική πορεία της αγοράς, τότε η Intercontinental ΑΕΕΑΠ θα ευνοηθεί ιδιαίτερα, καθώς η πλειονότητα των επενδύσεών της έχει γίνει «στα χαμηλά» της τελευταίας τριετίας.

Οψόμεθα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v