Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 13 2018

Το συνάλλαγμα της CVC και μια παλιά υπόθεση

Το συνάλλαγμα της CVC και μια παλιά υπόθεση

CVC-HELLENIC HELTHCARE: Λεφτά από το εξωτερικό φέρνει για τις επενδύσεις στις κλινικές που απέκτησε η CVC Capital. Περί τα 7 εκατ. ευρώ η τελευταία αύξηση, για να χρηματοδοτηθεί το πρώτο μέρος των άμεσων επενδύσεων στην Ιασώ General.

Οι δε επενδύσεις στο General ενδέχεται να δείχνουν ότι δεν θα διεκδικήσει με αξιώσεις το Ερρίκος Ντυνάν.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Το θέμα είχε απασχολήσει έντονα τη χρηματιστηριακή αγορά το 2012, όταν ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, υπάλληλος τότε της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη Θεσσαλονίκη, είχε κατηγορηθεί ότι εξεβίασε ιδιοκτήτη ΑΕΕΔ, προκειμένου να αποκομίσει «φακελάκι» 1.500 ευρώ.

Μάλιστα, η αστυνομία είχε συλλάβει τότε επ’ αυτοφώρω τον κ. Αγγελόπουλο να εισπράττει 1.500 ευρώ και την επόμενη ημέρα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε δηλώσει ότι:

«Με θλίψη και οργή πληροφορηθήκαμε επισήμως από την Ελληνική Αστυνομία τη σύλληψη υπαλλήλου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με την κατηγορία της δωροδοκίας και της εκβίασης υπευθύνου Ανώνυμης Εταιρείας Επενδυτικής Διαμεσολάβησης (ΑΕΕΔ) της Θεσσαλονίκης. Πέραν των ενεργειών της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης, έχει ήδη κινηθεί από την ΕΚ η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία. Η ΕΚ καταδικάζει απερίφραστα μια τέτοια πράξη, εφόσον αποδειχτεί ότι διαπράχθηκε».

Ποια όμως ήταν η συνέχεια της ιστορίας από το 2012 έως σήμερα;

Πρώτον, ο κ. Αγγελόπουλος αναγκάστηκε να ζητήσει εργασία εκτός Ελλάδας, φεύγοντας από τη χώρα. Δεύτερον, ο κατηγορούμενος αθωώθηκε ομόφωνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση προ ολίγων ημερών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Και τρίτον, στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακάλεσε την άδεια της συγκεκριμένης ΑΕΕΔ.

ΥΓ: Όπως λέγεται, το «φακελάκι» που έπιασε η Αστυνομία, αποτελούσε πολύ παλαιότερο δάνειο που είχε δώσει ο κ. Αγγελόπουλος στον καταγγέλλοντα…

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v