Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 12 2018

Οι αιχμές του ΤΧΣ για το Nomination Committee της ΕΤΕ

Οι αιχμές του ΤΧΣ για το Nomination Committee της ΕΤΕ

Εντύπωση προκάλεσε στην τραπεζική αγορά και όχι μόνο η χθεσινή ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αναφορικά με τη διαδικασία εκλογής νέου διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας.

Και αυτό διότι το ΤΧΣ αναγκάστηκε να δηλώσει, δημόσια, τη δυσφορία του για το γεγονός ότι δεν έχει λάβει ακόμη από την Επιτροπή Αξιολόγησης (nomination Committee) της τράπεζας «μια σαφή περιγραφή της διαδικασίας και των μέχρι τώρα ενεργειών της».

Αν ισχύουν όσα γράφονται για συνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησης, αύριο, Παρασκευή, προκειμένου να επικυρώσει τη short list με τους υποψηφίους για τη θέση του CEO, το ΤΧΣ, με βάση τον θεσμικό του ρόλο, έχει δίκιο να πιέζει.

Με βάση τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης, το Ταμείο θα έπρεπε να έχει ήδη στα χέρια του μια πλήρη έκθεση από την Επιτροπή Αξιολόγησης για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και τα κριτήρια βάσει των οποίων έγινε η επιλογή των προσώπων που συμπεριλαμβάνονται στη short list.

Όπως φαίνεται από την ανακοίνωση, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, ως χθες το μεσημέρι.

Με δεδομένο ότι έχει προγραμματισθεί συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ την προσεχή Δευτέρα, αν τα σχετικά έγγραφα σταλούν την Παρασκευή, τα μέλη του Ταμείου δεν θα προλάβουν να ενημερωθούν εγκαίρως και αναλυτικά.

Πέραν της διαδικασίας βέβαια, το ΤΧΣ θυμίζει με τον τρόπο του ποιος είναι το… αφεντικό της υπόθεσης καθώς κατέχει και το 40% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v