Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 27 2018

Στη γωνία η Nomura για τη Forthnet

Στη γωνία η Nomura για τη Forthnet

Σε αναζήτηση καινούργιων επενδυτικών σχημάτων, έξω και παράλληλα με την 3η φάση του διαγωνισμού που τρέχει η Nomura, φαίνεται πως προχωρούν οι τράπεζες. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την ικανότητα των στελεχών της Nomura τόσο στο να προσελκύσουν αξιόλογες επενδυτικές προτάσεις όσο και να χειριστούν ικανοποιητικά ένα τόσο περίπλοκο project, όπως αυτό της Forthnet.

Τρεις μήνες μετά την κατάθεση δεσμευτικών προτάσεων από πέντε επενδυτικά σχήματα, οι τράπεζες αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν μια 3η φάση, όπου 2 υποψήφιοι θα κληθούν να καταθέσουν τις τελικές δεσμευτικές τους προσφορές μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Η φάση αυτή μάλλον «εφευρέθηκε» ως διέξοδος προκειμένου οι δανείστριες τράπεζες να αποφύγουν να εγγράψουν προβλέψεις επισφαλειών σχετικά με τα δάνεια της Fοrthnet στα εξαμηνιαία οικονομικά τους αποτελέσματα.

Καθώς η εκτίμηση όλων των εμπλεκομένων συγκλίνει στο ότι οι δύο προτάσεις που πέρασαν στην 3η φάση δεν ικανοποιούν τις δανείστριες τράπεζες, προτεραιότητα δίνεται στην ανεύρεση επενδυτή έξω και πέρα από τη διαδικασία που τρέχει η Nomura.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v