Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 1 2018

Η ΒΙΟΤΕΡ, το σχέδιο εξυγίανσης και οι επενδυτές από το Κατάρ

Η ΒΙΟΤΕΡ, το σχέδιο εξυγίανσης και οι επενδυτές από το Κατάρ

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 23 ακίνητα θα παραχωρήσει η ιστορική εταιρεία ΒΙOΤΕΡ (που φυτοζωεί εδώ και χρόνια) στους πιστωτές, στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης.

Η αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας με τους πιστωτές, με βάση τα άρθρα 99 και 106 του πτωχευτικού κώδικα, έχει προγραμματιστεί, έπειτα από μία αναβολή, για τις 26 Σεπτεμβρίου.

Το ενδιαφέρον είναι πως στο μετοχολόγιο της ΒΙOΤΕΡ εμφανίζεται και ο επιχειρηματίας Christian Comair (με ποσοστό περί το 3,5%), ο οποίος είναι μέλος του Δ.Σ. των εταιρειών που έχουν εμπλακεί με μεγάλες αγορές ακινήτων στη χώρα (τεράστια έκταση στη Ζάκυνθο, νησάκι Οξυά, ακίνητα σε Κέρκυρα, Μύκονο κ.α.).

Πρόκειται για εταιρείες (Pima, Pimana, Pimara κ.α.) που οι εκπρόσωποί τους δηλώνουν πως συνδέονται με το εμιράτο του Κατάρ.

Οι παλαιότεροι θυμίζουν πως στο παρελθόν, η έδρα των εταιρειών ήταν στην οδό Ευτυχίδου στο Παγκράτι, στο κτίριο της ΒΙOΤΕΡ, αλλά εδώ και καιρό έχουν μετακομίσει στη Βασιλίσσης Σοφίας. Λέγεται, μάλιστα, πως ο ιδιοκτήτης της ΒΙOΤΕΡ Γ. Μαυροσκότης δεν έχει πλέον και τις καλύτερες των σχέσεων με τον κ. Comair.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v