Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 18 2018

Το... ξεχασμένο PSI, οι ομολογιούχοι και ο «τραπεζίτης» από σπόντα

Το... ξεχασμένο PSI, οι ομολογιούχοι και ο «τραπεζίτης» από σπόντα

LOGICOM: H κυπριακή εταιρεία πληροφορικής Logicom -κερδοφόρος, με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση 107 εκατ. ευρώ και παρουσία σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα- μετά και τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται πως αποκτά εμπλοκή, ως ένα βαθμό, και στον τραπεζικό κλάδο.

Ειδικότερα, η Logicom κατέχει σημαντικό ποσοστό στη Δήμητρα Επενδυτική, η οποία μετά την ολοκλήρωση του προσφάτως συμφωνηθέντος deal, θα καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος στο σχήμα της Ελληνικής Τράπεζας, που θα ενισχυθεί με το «καλό κομμάτι» του Συνεργατισμού.

Μιλάμε για τον δεύτερο σε μέγεθος χρηματοπιστωτικό όμιλο της Κύπρου.

 

«ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ» ΟΜΟΛΟΓΑ: Πριν τις εκλογές του 2012, το σύνολο των πολιτικών κομμάτων υποσχόταν μέτρα ενίσχυσης των κουρεμένων μικροομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου από το PSI.

Στα έξι χρόνια που μεσολάβησαν από τότε -και παρά το γεγονός ότι στις κυβερνήσεις της χώρας μετείχαν Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες-, δεν έχει γίνει το παραμικρό και μάλιστα το ζήτημα φαίνεται να έχει τεθεί εκτός της πολιτικής ατζέντας.

Στην Κύπρο πάντως, σχεδιάζουν τη δημιουργία Ταμείου που -έστω σε βάθος χρόνου- θα αποζημιώσει τους κουρεμένους καταθέτες και ομολογιούχους των τοπικών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v