Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 27 2018

Euromedica: «Πιέσεις» της Farallon μέσω θυγατρικών

Euromedica: «Πιέσεις» της Farallon μέσω θυγατρικών

Μπορεί η ημερομηνία της φετινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Euromedica να μην έχει ανακοινωθεί ακόμη από τη διοίκηση της εισηγμένης (δεν έχουν καν… δημοσιευθεί οι λογιστικές καταστάσεις της οικονομικής χρήσης του 2017), ωστόσο κινητικότητα παρατηρείται σε τακτικές γενικές συνελεύσεις θυγατρικών της εταιρειών.

Εκεί λοιπόν δίνει το παρών το fund της Farallon -το οποίο κατέχει γύρω στο 17% των μετοχών της μητρικής και ελέγχει το μεγαλύτερο τμήμα του δανεισμού της- και όπου κρίνει σκόπιμο, ζητά την αναβολή τους, με την ιδιότητα του κατόχου μετοχών άνω του 5%.

Φαίνεται να υπάρχει σχέδιο έντασης της πίεσης προς τη διοίκηση Λιακουνάκου, προκειμένου η τελευταία «να κατεβεί από το τρένο» της Euromedica.

Κρίσιμη σε κάθε περίπτωση είναι η αναμενόμενη δικαστική απόφαση της αίτησης ειδικής διαχείρισης της Axon Holdings (του μεγαλύτερου μετόχου της Euromedica) από την Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως λέγεται, σε περίπτωση που η Πειραιώς κερδίσει την υπόθεση, τότε θα υπάρξει συνεργασία με τη Farallon, προκειμένου να δρομολογηθεί η «επόμενη μέρα» της Euromedica, χωρίς την παρουσία του Θωμά Λιακουνάκου στα πράγματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v