Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 6 2018

Τα έργα οδοφωτισμού και η... «Αγρια Δύση»

Τα έργα οδοφωτισμού και η... «Αγρια Δύση»

Την ίδια στιγμή που παραμένουν στον πάγο μια ντουζίνα έργα ΣΔΙΤ στον τομέα του οδοφωτισμού, συνεχίζονται τα παρατράγουδα σε σειρά διαγωνισμών που προωθούν οι δήμοι για την αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού μέσω δημοσίων συμβάσεων.

Το ενδιαφέρον είναι πως οι υπεύθυνοι για τη διαχείριση κρατικών και κοινοτικών πόρων παρακολουθούν αδιάφοροι ενώ π.χ. σε δήμο της Αττικής, ο σύμβουλος της δημοτικής αρχής για τις προδιαγραφές του διαγωνισμού κέρδισε στη συνέχεια τον διαγωνισμό για τον project manager του έργου! Ηταν, δηλαδή, και ελεγκτής και ελεγχόμενος!

Σε άλλο διαγωνισμό, όπου διαγκωνίστηκαν δύο από τους ομίλους που έχουν πάρει και τις περισσότερες συμβάσεις (4 στις 5 πάνε στον ίδιο όμιλο, αλλά μένει και μία για τον άλλο!), υπάρχουν καταγγελίες πως άλλα φωτιστικά παρουσιάστηκαν για αξιολόγηση και άλλα θα εγκατασταθούν! Με άλλα λόγια, δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές του διαγωνισμού.

Ο προσφέρων τα συγκεκριμένα συστήματα οδοφωτισμού φυσικά και επικράτησε. Μια αγορά σχεδόν δύο δισ. ευρώ λειτουργεί σε συνθήκες... Αγριας Δύσης, λένε στελέχη του κατασκευαστικού κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v