Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 14 2018

Τα «βαριά χαρτιά», τα small caps και το χρυσοφόρο Α/Κ

Τα «βαριά χαρτιά», τα small caps και το χρυσοφόρο Α/Κ

Πολλοί είναι οι επενδυτές του ΧΑ που επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους κυρίως στους τραπεζικούς τίτλους, ή εκείνοι που… σνομπάρουν τις εταιρείες μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης.

Δικαίωμά τους. Η πράξη, ωστόσο, συχνά τους διαψεύδει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το μετοχικό αμοιβαίο κεφάλαιο 3Κ Greek Value Μετοχικό Εσωτερικού, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάιο του 2015 (λίγο πριν την επιβολή των capital controls), εστιάζοντας σε ελληνικές μετοχές κάθε κεφαλαιοποίησης (έμφαση στις «μικρομεσαίες»), με βάση τη θεμελιώδη ανάλυση.

Από τον Μάιο λοιπόν του 2015 έως και το τέλος Αυγούστου του 2018, το συγκεκριμένο Α/Κ έχει καταγράψει κέρδη 60,17%, όταν ο συγκρινόμενος Γενικός Δείκτης Συνολικής Απόδοσης έχει υποχρεωθεί σε απώλειες 5,49%.

Επίσης, κατά το πρώτο φετινό οκτάμηνο, το 3Κ Greek Value Μετοχικό Εσωτερικού είχε θετική απόδοση 11,48%, σε αντίθεση με τον Γενικό Δείκτη Συνολικής Απόδοσης που κατέγραψε πτώση 7,52%.

Η χρηματιστηριακή αγορά λοιπόν φαίνεται πως δεν κινείται με βάση το μέγεθος μιας εταιρείας, αλλά με βάση την ποιότητα και τις προοπτικές της.

Ζούμε στην εποχή του stock picking….

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v