Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 13 2018

FF Group: Ηταν και παραμένουν δεσμευμένες οι μετοχές Dufry;

FF Group: Ηταν και παραμένουν δεσμευμένες οι μετοχές Dufry;

Παραμένει μέρος των μετοχών Dufry, που έχει στην κατοχή της η Folli Folie, δεσμευμένο υπέρ του ελβετικού ομίλου; Αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον ερώτημα των ημερών για τους πιστωτές, τους προμηθευτές, τους εργαζόμενους και, τέλος, τους μετόχους της εταιρείας.

Από πού προκύπτει η αμφιβολία; Όταν ολοκληρώθηκε η πώληση του δεύτερου πακέτου (49%) μετοχών της ΚΑΕ από τη Folli Follie στην Dufry, η τελευταία έλαβε ως αντάλλαγμα 175 εκατ. ευρώ μετρητά και μετοχές Dufry αξίας 153 εκατ. ευρώ.

Μόνο που, όπως λένε όσοι παρακολούθησαν εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία, το σύνολο των μετοχών Dufry, που έλαβε η FF Group, δεσμεύτηκε υπέρ της ελβετικής εταιρείας.

Ο λόγος, σύμφωνα με τους ίδιους, ήταν απλός.

Το καθεστώς των Αφορολογήτων, εντός Ε.Ε, έληγε και δεν ήταν δυνατόν εκείνη τη στιγμή να αποτιμηθεί η επίδραση αυτής της εξέλιξης στα EBITDA και τα λοιπά μεγέθη της ΚΑΕ. Ως εκ τούτου, συμφωνήθηκε να υπάρξει εκ νέου αποτίμηση της εταιρείας σε εύθετο χρόνο, μετά την κατάργηση των Αφορολογήτων. Μέχρι τότε το σύνολο των μετοχών Dufry, που κατείχε η Folli, παρέμενε δεσμευμένο.

Ο παραπάνω όρος, αν όντως ισχύει, δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ. Κάτι βέβαια που δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς η Folli Follie δεν είχε ενημερώσει ούτε για την αμοιβή των 28 εκατ. ευρώ, την οποία αποκάλυψε πέντε χρόνια μετά το Euro2day.gr.

Το ερώτημα είναι λοιπόν, αν πράγματι δεσμεύτηκε, όταν πωλήθηκε και το 49% των ΚΑΕ, το σύνολο των μετοχών Dufry, που πήρε ως αντάλλαγμα η Folli Follie, και αν μέρος αυτών παραμένει δεσμευμένο υπέρ της ελβετικής εταιρείας. Και αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, πόσες είναι οι δεσμευμένες μετοχές και γιατί παραμένουν σε αυτό το καθεστώς;

Υ.Γ. Στις οικονομικές καταστάσεις 2017, που χρήζουν αναμόρφωσης, η αξία των μετοχών Dufry, που κατέχει η Folli, ανέρχεται (σ.σ. στις 31.12) στα 152,45 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v