Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 26 2018

Σφηνάκια για Εθνική Ασφαλιστική, Viohalco και ΕΒΖ

Σφηνάκια για Εθνική Ασφαλιστική, Viohalco και ΕΒΖ

VIOHALCO: Πηγές προσκείμενες στη Viohalco διαψεύδουν τα σενάρια περί αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή. «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Οι επενδυτές τώρα περιμένουν να μάθουν περισσότερα πράγματα για τη φετινή πορεία του Ομίλου αύριο Πέμπτη, όπου αναμένεται να δημοσιευθούν οι εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις τόσο της Cenergy (πρόσφατα ανακοίνωσε την ανάληψη σημαντικών συμβάσεων στην υπόγεια διασύνδεση νησιών), όσο και της μητρικής Viohalco.

 

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: «Το πρόβλημα δεν είναι για εμάς το αν οι Κινέζοι έχουν τα λεφτά και φέρουν τελικά τις κατάλληλες εγγυήσεις» δήλωσε στο Euro2day.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής Ασφαλιστικής, αναφερόμενο στην πιθανή εξαγορά της εταιρείας από την κινεζική Gongbao.

«Ακόμη και αν υποθέσουμε πως σε όλα αυτά είναι εντάξει», συνέχισε ο ίδιος παράγοντας, «το ζητούμενο έγκειται στο αν η Gongbao έχει εκπονήσει ένα αξιόπιστο και ρεαλιστικό business plan για την ανάπτυξη της εταιρείας.

Και φυσικά, να μας πει με ποιο στελεχιακό δυναμικό θα επιδιώξει να «τρέξει» την εταιρεία. Δεν έχουμε ενημέρωση και είμαστε επιφυλακτικοί».

Και επίσης ότι: «Το θέμα της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής παρατράβηξε και σίγουρα όλες αυτές οι καθυστερήσεις δεν κάνουν καλό στην εταιρεία, λόγω της αβεβαιότητας που προκαλούν. Εμείς από την πλευρά μας πάντως έχουμε καταφέρει να καθησυχάσουμε την αγορά και τα δίκτυά μας, μέσα από τα ανοδικά αποτελέσματα που σημειώνουμε, ακόμη και σ’ αυτή τη συγκυρία».

 

ΕΒΖ: Αναβολή για τις 14 Νοεμβρίου αναμένεται να λάβει η εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής σε προσωρινή προστασία (106α), που είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη.

Η αναβολή θεωρείται εξαιρετικά πιθανή, λόγω άσκησης κύριας παρέμβασης από πλευράς Δημοσίου.
Έτσι, δίνεται πολύτιμος χρόνος στην κυβέρνηση να καταρτίσει πρόταση για την τύχη των εργαζομένων της ΕBΖ.

Η κυβέρνηση ψάχνει φόρμουλα πρόωρης συνταξιοδότησης για μέρος του προσωπικού, που βρίσκεται σε ώριμη συνταξιοδοτική ηλικία και μετάταξης σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v