Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 23 2018

Στα νησιά Πίτκερν το… «έριξαν» στα τσίπουρα!

Στα νησιά Πίτκερν το… «έριξαν» στα τσίπουρα!

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 476 ευρώ δαπάνησε ο κάθε κάτοικος των νήσων Πίτκερν το 2016, για την αγορά ελληνικών προϊόντων. Και τι προϊόντων...

Η συγκεκριμένη κατά κεφαλήν κατανάλωση ελληνικών προϊόντων είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο και αν δεν κάνουμε λάθος, προηγούνται μόνο το Γιβραλτάρ και η Κύπρος.

Πού βρίσκονται οι νήσοι Πίτκερν; Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, οι νήσοι Πίτκερν είναι βρετανική εξαρτημένη περιοχή και βρίσκονται στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, στο μέσο της απόστασης μεταξύ της Νέας Ζηλανδίας και του Περού, σε απόσταση περίπου 1.350 ναυτικά μίλια ΝΑ της Ταϊτής. Δηλαδή στη μέση του... πουθενά. Ο δε πληθυσμός τους υπολογίζεται στους... 50 (πενήντα) κατοίκους.

Σύμφωνα λοιπόν με επίσημα στοιχεία (Eurostat), το 2016 η Ελλάδα εξήγαγε στα νησιά Πίτκερν προϊόντα αξίας 23.800 ευρώ, ποσό που αν διαιρεθεί με τους 50 κατοίκους τους, αντιστοιχεί σε 476 ευρώ ανά άτομο.
Αλλά τι εξάγαμε το 2016 στα Πίτκερν;

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, εξάγαμε: καπνό, μπίρες και αποσταγμένα αλκοολούχα ποτά. Δεν διευκρινίζεται τι αποστάγματα στείλαμε, αλλά η στήλη υποθέτει, ούζο, τσίπουρο και τσικουδιά...

Οπότε αληθεύει ότι τα ελληνικά προϊόντα φτάνουν κυριολεκτικά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Και καλύπτουν ανάγκες, ικανοποιούν επιθυμίες και επιφέρουν εθισμούς...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v