Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 26 2018

Η Druckfarben, η δημόσια πρόταση και το τίμημα

Η Druckfarben, η δημόσια πρόταση και το τίμημα

Όπως όλα δείχνουν, είναι θέμα χρόνου ο βασικός μέτοχος της Druckfarben να συγκεντρώσει το απαιτούμενο 90% των μετοχών της εταιρείας και έτσι η ανακοινωθείσα δημόσια πρόταση να στεφθεί με επιτυχία.

Και αυτό γιατί ήδη κατείχε το 86,51%, ενώ την Παρασκευή άλλαξαν χέρια στο 1,40 ευρώ (προσφερόμενο τίμημα της δημόσιας πρότασης) 104.525 τεμάχια, δηλαδή ένα επιπλέον 2,7% της εισηγμένης.

Ανεξαρτήτως αυτού, έντονες είναι οι συζητήσεις και για το «εύλογο» του τιμήματος.

Με τιμή μετοχής στο 1,40 ευρώ, η αποτίμηση της Druckfarben ανέρχεται στα 5,42 εκατ. ευρώ, δηλαδή μόλις στο 38% των ιδίων κεφαλαίων της.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη τα εξαμηνιαία αποτελέσματα της εισηγμένης και τα θεωρήσουμε ως διατηρήσιμα (EBITDA 2,78 εκατ. και καθαρά κέρδη 468 χιλ. ευρώ), τότε μιλάμε για ένα P/E σαφώς μονοψήφιο και για ένα P/EBITDA αρκετά κοντά στη μονάδα.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον «βαρύ» καθαρό τραπεζικό δανεισμό της εισηγμένης, που κυμαίνεται γύρω στα 30 εκατ. ευρώ και οδηγεί σε ένα υψηλό κόστος χρηματοδότησης.

Χρηματιστηριακός αναλυτής σχολίασε σχετικά στο Euro2day.gr: «Ελπίζω να μη δούμε -όπως συνέβη κατά το παρελθόν με άλλη εισηγμένη- δώδεκα μήνες μετά το delisting της εταιρείας να προσελκύεται τρίτος επενδυτής έναντι πολύ υψηλότερου τιμήματος»!

Για να δούμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v