Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 21 2018

Το υπόγειο παζάρι για τη Folli Follie μόλις ξεκίνησε

Το υπόγειο παζάρι για τη Folli Follie μόλις ξεκίνησε

Ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καλούνται να συναντηθούν πιστωτές και διοίκηση της FFG, προκειμένου να διερευνήσουν αν υπάρχει περιθώριο μιας συμφωνίας εξυγίανσης, στο πλαίσιο του άρθρου 106Β.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, χθες πραγματοποιήθηκαν απανωτές συσκέψεις, τόσο «εσωτερικές» όσο και της διοίκησης της Folli Follie με εκπροσώπους των ομολογιούχων, προκειμένου οι δύο πλευρές να... «ξανασυστηθούν».

Το πρωτόλειο business plan και οι ιδέες που έχουν κατά καιρούς πέσει στο τραπέζι δεν φαίνεται να ικανοποιούν το γκρουπ των ομολογιούχων, οι οποίοι αν και δεν απειλούν άμεσα τη βιωσιμότητα της εταιρίας, εντούτοις είναι απαραίτητο σκέλος της εξίσωσης διάσωσης.

Ως γνωστόν, μια συμφωνία εξυγίανσης τύπου 106Β απαιτεί τη συναίνεση του 60% των ανέγγυων πιστωτών. Το 53,6% των ομολογιούχων που συναίνεσε στο αίτημα υπαγωγής στο 106Α, προφανώς δεν είναι ένδειξη και ασφαλώς δεν είναι «ταγμένο» να υποστηρίζει τη διάσωση της Folli Follie, αν δεν εξασφαλιστούν τα συμφέροντά του.

Επιπλέον, για να προχωρήσει η ιδέα, χρειάζεται ενδιάμεση χρηματοδότηση και εκείνος που θα τη χορηγήσει, κάτι πρέπει να πάρει ως εξασφάλιση, είτε είναι «στρατηγικός» επενδυτής είτε απλώς… επενδυτής.    

Σ’ αυτό το κομβικό σημείο, λοιπόν, οι προτάσεις παραμένουν -ας το πούμε κομψά- το λιγότερο ασαφείς ή αναντίστοιχες, δημιουργώντας «εκνευρισμό» σε πιστωτές.

Το παζάρι μόλις ξεκίνησε….

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v