Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 26 2018

Σφηνάκια για Eurobank, Alpha και Πειραιώς

Σφηνάκια για Eurobank, Alpha και Πειραιώς

ALPHA-ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Οι τράπεζες, που ακολουθούν τυποποιημένο μοντέλο υπολογισμού του σταθμισμένου σε κίνδυνο ενεργητικού όπως η Alpha και η Πειραιώς, θα έχουν, σύμφωνα με αναλυτές, μεγαλύτερο όφελος από τυχόν εφαρμογή του σχεδίου της ΤτΕ για την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο λόγος είναι απλός. Ακολουθώντας το τυποποιημένο μοντέλο έχουν πιο συντηρητική προσέγγιση του σταθμισμένου σε κινδύνου ενεργητικού και επομένως το όφελος από την απο-αναγνώριση των δανείων που θα μεταβιβαστούν στο SPV θα είναι -συγκριτικά- μεγαλύτερο.

 

EUROBANK: Στα 43 εκατ. ανήλθε ως την 30ή Σεπτεμβρίου το κόστος του προγράμματος εθελουσίας. Η ετήσια εκτιμώμενη εξοικονόμηση ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, η βουλγαρική θυγατρική του πώλησε χαρτοφυλάκιο «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων μικτής λογιστικής αξίας 59 εκατ. ευρώ και καθαρής 17 εκατ. ευρώ.

 

ALPHA BANK: Συνεδριάζει στις 29 του μήνα το Διοικητικό της Συμβούλιο με θέμα μεταξύ άλλων την εκλογή νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Η εισήγηση από το Nomination Committee έχει γίνει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v