Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 10 2018

Ο οδοφωτισμός, οι καταγγελίες και η ακύρωση της... ακύρωσης!

Ο οδοφωτισμός, οι καταγγελίες και η ακύρωση της... ακύρωσης!

Μία ημέρα μετά το ρεπορτάζ του Euro2day.gr, για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σοφάδων με την οποία ακυρωνόταν ο διαγωνισμός για το έργο οδοφωτισμού ως «φωτογραφικός» και «ασύμφορος», ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δηλαδή ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ακύρωσε την εν λόγω απόφαση (216/18)! Στην ουσία ζητάει να κατακυρωθεί ο φωτογραφικός και ασύμφορος διαγωνισμός, κατά το δημοτικό συμβούλιο Σοφάδων, επικαλούμενος σειρά τυπικών θεμάτων και άλλες δικαιολογίες.

Ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως ο νόμος 4412 (άρθρο 106) αναφέρει πως για να ανακληθεί μια κατακύρωση διαγωνισμού πρέπει να υπάρχει απόφαση του αρμόδιου οργάνου, δηλαδή της επιτροπής του διαγωνισμού.

Δηλαδή θεωρεί πως μια επιτροπή η οποία επέτρεψε, στον συγκεκριμένο διαγωνισμό του δήμου Σοφάδων, να κατατεθεί μόνο μία προσφορά, με ελάχιστη έκπτωση, με τιμές που (με βάση την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου) είναι προκλητικά υψηλές, θα παραδεχόταν εκ των υστέρων πως παρανόμησε και θα εισηγούνταν στο δημοτικό συμβούλιο την ακύρωση του διαγωνισμού! Είναι σαν να μας λέει πως όταν ο πρωθυπουργός διαπιστώνει μια παρασπονδία υπουργού, πρέπει πρώτα να το παραδεχθεί ο υπουργός, ώστε να παρέμβει εν συνεχεία το Μέγαρο Μαξίμου!

Το ενδιαφέρον είναι πως ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας ακύρωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σοφάδων, με την οποία σταματάει ο φωτογραφικός διαγωνισμός, έπειτα από «αυτεπάγγελτο έλεγχο» που πραγματοποίησε μέσα σε λίγες ημέρες από την έκδοσή της.

«Εδώ και μήνες που σέρνεται η υπόθεση του διαγωνισμού, γιατί δεν προχώρησε σε αντίστοιχο "αυτεπάγγελτο έλεγχο" για τους όρους που θεωρούνται φωτογραφικοί;» αναρωτιούνται οι μηχανικοί που παρακολουθούν το σίριαλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v