Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 6 2018

Είναι η Ελλάδα η χώρα του... Marlboro;

Είναι η Ελλάδα η χώρα του... Marlboro;

Σε μια από τις θεματικές ενότητες του 29ου συνεδρίου «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας», που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ετέθη, μεταξύ άλλων, θέμα για το επίπεδο τήρησης των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης από τις εισηγμένες.

Το πόσο σημαντικό είναι ως θέμα, μετά το «σκάνδαλο» Folli Follie και το πλήγμα που επέφερε στην αξιοπιστία της εγχώριας αγοράς, το καταλαβαίνει μέχρι και ο πιο αδαής.

Παρότι οι συμμετέχοντες στο πάνελ αποτελούν ενεργά μέλη του εγχώριου χρηματοπιστωτικού «οικοσυστήματος» και επλήγησαν άμεσα ή έμμεσα από την υπόθεση Folli Follie, ουδέν ουσιαστικό ειπώθηκε.

Ξεπέρασαν το θέμα με τη γνωστή ελληνική λογική «τι να τα σκαλίζουμε τώρα…» και αναλώθηκαν σε κοινοτοπίες του στυλ «οι εισηγμένες προσπαθούν, το επίπεδο έχει βελτιωθεί» και άλλα εξίσου συμπαθητικά αλλά ασήμαντα.

Καμία διάθεση κριτικής ή έστω υπόδειξης των αβελτηριών του συστήματος, πάνω στις οποίες «άνθισε» μια τεράστια σε έκταση και πιθανώς σε χρονική διάρκεια, παραποίηση στοιχείων και παραπλάνηση επενδυτών και πιστωτών.

Καμία νύξη για υιοθέτηση αυστηρότερων επενδυτικών κανόνων ή κριτηρίων χορηγήσεων, εξέλιξη που θα έστελνε μήνυμα ότι τουλάχιστον ένα μέρος του συστήματος (αυτ)ενεργεί.

Καμία παρέμβαση από τον παριστάμενο στο ακροατήριο πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Υ.Γ. Προς τιμήν του, ένας από τους πανελίστες αρνήθηκε καν να σχολιάσει το θέμα καθώς εδώ και χρόνια η εταιρεία του έχει σταματήσει να ασχολείται με τη Folli Follie, μην μπορώντας να εξηγήσει τα... παράδοξα των ισολογισμών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v