Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 17 2018

Πώς την «πάτησε» η Blackrock στην Ακαδημία Πλάτωνος

Πώς την «πάτησε» η Blackrock στην Ακαδημία Πλάτωνος

Σε κανένα στάδιο του πολυετούς σίριαλ δεν είχε πρόθεση να κατασκευάσει εμπορικό κέντρο στο γνωστό ακίνητο της Ακαδημίας Πλάτωνος η αμερικανική Blackrock, επισημαίνουν πρόσωπα που παρακολούθησαν στενά την υπόθεση.

Όπως εξηγούν, στόχος των Aμερικανών που «φορτώθηκαν» με το πρώην οικόπεδο της Μουζάκης όταν εξαγόρασαν το 2007 την MPGA από την αυστραλιανή Macquarie Group, ήταν να «ωριμάσουν» (πολεοδομικά, αδειοδοτικά κ.λπ.) το ακίνητο και να το πωλήσουν. Ετσι θεωρούσαν πως θα καλύψουν μεγάλο τμήμα των 37 εκατ. ευρώ που είχε επενδύσει η MPGA προ της κρίσης για το ακίνητο και κάποια μικρότερα γειτονικά οικόπεδα (ένα της οικογένειας Λαναρά κ.λπ).

Στόχος τους, σύμφωνα με πρόσωπα που συμμετείχαν από κοντά στις διεργασίες, ήταν να πωλήσουν το «ώριμο» ακίνητο περί τα 30 εκατ. ευρώ και να φύγουν με ελαφρά πηδηματάκια. Τελικά δεν τα κατάφεραν καθώς η αμερικανική Hines συμφώνησε να το αγοράσει μόλις έξι εκατομμύρια ευρώ!

Λέγεται πως ο επικεφαλής της Hines στην Ελλάδα Paul Gomopoulos συμφώνησε με βαριά καρδιά ακόμα και σε αυτό το χαμηλό νούμερο, καθώς ο άνθρωπος ήθελε να δείξει πως κάτι πέτυχε έπειτα από τόσα χρόνια στη χώρα μας! Μέχρι σήμερα η Hines επένδυσε μόνο στο σχήμα που αγόρασε το ακίνητο της Λεωφ. Συγγρού που φιλοξενεί τώρα το Grand Hyatt (πρώην Ledra Mariott).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Hines θέλει να κατασκευάσει ένα εμπορικό κέντρο κατά τα πρότυπα του γειτονικού West Plaza του ομίλου Βιοχάλκο, που θα στηρίζεται σε έναν σημαντικό μισθωτή.

Στην αγορά κυκλοφόρησε πως συζητάει τόσο με την Praktiker όσο και με το Leroy Merlin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v