Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 15 2018

Οι μικροί εφευρέτες: Όταν η βιομηχανία συνδυάζει το όραμα με τη… φαντασία

Οι μικροί εφευρέτες: Όταν η βιομηχανία συνδυάζει το όραμα με τη… φαντασία

Τελικά και οι μεγάλοι όμιλοι της λεγόμενης "βαριάς" βιομηχανίας μπορεί να έχουν φρεσκάδα και δημιουργική φαντασία, να γίνονται εξωστρεφείς με πρωτότυπους τρόπους, περνώντας το μήνυμα ότι «όλα είναι δυνατά εφόσον υπάρχει θέληση».

Ο λόγος για τον όμιλο Μυτιληναίου, που μέσω της PROTERGIA λανσάρει μια νέα τηλεοπτική καμπάνια που με φρεσκάδα υπογραμμίζει πως όλα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, μια μέρα, γιατί όχι, ακόμη και η τηλεμεταφορά, με τη δύναμη της ενέργειας.

Μέσα από μία καλογυρισμένη μίνι-ιστορία, μία ομάδα παιδιών, με ιδιαίτερες επιστημονικές ικανότητες, γνώση, περιέργεια, αλλά και αστείρευτη φαντασία, σε πείσμα των ξεπερασμένων απόψεων των «μεγάλων», προσπαθούν να φτιάξουν «τηλεμεταφορέα», για να μεταφέρουν ένα ομοίωμα ανθρώπου, από το ένα μέρος στο άλλο.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος των παιδιών, παραπέμπει άμεσα στο συμβολισμό του μέλλοντος, εστιάζοντας στην επόμενη γενεά, εκείνη που σε λίγα χρόνια θα κληθεί να πάρει θέση και να διαχειριστεί την ενέργεια, αλλά και το μέλλον του πλανήτη μας του ίδιου.

Έτσι, το σποτάκι, συνδέει με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα της Protergia, ως κορυφαίου ιδιώτη προμηθευτή ρεύματος, με την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον και με τις πολλαπλές δυνατότητες που δίνει η ενέργεια στον άνθρωπο-καταναλωτή, τώρα, κι ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Χωρίς πολλά "φουγάρα" κι άλλα τέτοια βιομηχανικά σύμβολα που ας μη γελιόμαστε, ως εικόνα δεν συγκινούν ιδιαίτερα το μέσο θεατή.

Αξίζει να το δείτε, αν μη τι άλλο, για την πρωτοτυπία, το λεπτό χιούμορ και την αίσθηση αισιοδοξίας που αφήνει:

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v