Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 27 2018

Ιστορίες ταξιδιωτικής τρέλας πίσω από τα τουριστικά ρεκόρ

Ιστορίες ταξιδιωτικής τρέλας πίσω από τα τουριστικά ρεκόρ

Με πάνω από 16 δισ. ευρώ έσοδα και 30 εκατ. ξένους επισκέπτες (33 εκατ. αθροίζοντας και τους επιβάτες κρουαζιέρας) ολοκληρώνεται το 2018.

Το «τρένο» του ελληνικού τουρισμού, ωστόσο, εμφανίζει σημάδια «κόπωσης» ύστερα από μια εξαετή ξέφρενη πορεία με τις μηχανές να δουλεύουν στο φουλ. Ήδη γίνεται λόγος για την άμεση ανάγκη υποδομών στους προορισμούς «εδώ και τώρα» γιατί η αμαξοστοιχία μπορεί να αρχίσει να τσουλάει προς τα πίσω…

Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα από δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς προσφέρουν ενδεικτικούς λόγους για τους οποίους το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και οι επιχειρηματίες του χώρου θα πρέπει να αισθάνονται «Κόπερφιλντ» για τα ρεκόρ που επιτεύχθηκαν αλλά και να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα για το μέλλον..

Το Πήλιο αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς χειμώνα-καλοκαίρι. Από τότε που η περιοχή βλέπει τηλεόραση μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της Digea (πάνω από μια τετραετία) ολόκληρο το ανατολικό Πήλιο αντιμετωπίζει προβλήματα.

Οι ξενοδόχοι της περιοχής μεταφέρουν κατά καιρούς σκηνές απείρου κάλλους με ηλικιωμένες κυρίες από ΚΑΠΗ αλλά και νεότερους πελάτες να στήνουν καβγάδες στις ρεσεψιόν επειδή «δεν βλέπουν» στα δωμάτιά τους. Το πρόβλημα όπως μαθαίνουμε εντοπίζεται στην έλλειψη αναμεταδότη. Η τοποθέτηση του οποίου έχει γίνει μπαλάκι μεταξύ Digea και Δημοτικής Αρχής. Κι όπως αναφέρουν ξενοδόχοι, παρακαλάνε να μην πιάσει νοτιάς γιατί πέφτει μαύρο.

Σημειώνουμε πως η τηλεόραση είναι βασική παροχή στα δωμάτια και λόγος δυσφήμισης των ξενοδοχείων όταν δεν παρέχεται ή μισο-παρέχεται…

Η δεύτερη περίπτωση αφορά το λιμάνι του Κατάκολου το οποίο αποτελεί θαλάσσια πύλη για τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας κι ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία επίσκεψης των κρουαζιερόπλοιων στη χώρα μας. Σε πρόσφατο συνέδριο ακούσαμε τον υπεύθυνο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου που έχει την ευθύνη διαχείρισης του λιμανιού να αποκαλύπτει πόσους υπαλλήλους έχει στη διάθεσή του.

Μη βιαστείτε να μαντέψετε γιατί θα χάσετε: Κανέναν!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v