Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 21 2018

Paperpack: Η θετική εντύπωση, ο βασικός μέτοχος και οι φήμες…

Paperpack: Η θετική εντύπωση, ο βασικός μέτοχος και οι φήμες…

Θετική εντύπωση έχει προκαλέσει στην αγορά η κίνηση του βασικού μετόχου της Paperpack Γιάννη Τσουκαρίδη να αγοράζει κατά τις τελευταίες ημέρες μετοχές της εταιρείας του, κόντρα στο γενικότερο πτωτικό χρηματιστηριακό κλίμα και παρά το γεγονός ότι ο τίτλος έχει καταγράψει υψηλότατες αποδόσεις κατά τα τελευταία χρόνια.

Όπως προκύπτει από τον παρατιθέμενο πίνακα, ο κ. Τσουκαρίδης έχει αποκτήσει μέσα από το ταμπλό του ΧΑ πάνω από 120 χιλιάδες μετοχές, καταβάλλοντας περισσότερα από 380 χιλιάδες ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όλες οι αγορές έχουν γίνει σε τιμές τίτλου πάνω από το επίπεδο των τριών ευρώ (βλέπε στοιχεία πίνακα), όταν στην αρχή του 2018 η μετοχή αποτιμάτο στο ταμπλό προς 2,24 ευρώ και προ πενταετίας προς 0,932 ευρώ.

Η μετοχή δηλαδή έχει κερδίσει στην πενταετία 252%, πέρα από τα πολύ σημαντικά μερίσματα που έχουν διανεμηθεί (δύο φορές μόνο φέτος) στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο!

Κάποιοι συνέδεσαν την κίνηση αυτή του κ. Τσουκαρίδη με φημολογίες που μιλούν για πρόθεση υποβολής δημόσιας πρότασης ή έστω εξόδου της εταιρείας από το ΧΑ. Ωστόσο, το ποσοστό που ελέγχει ο βασικός μέτοχος υπολείπεται κατά πολύ από το απαιτούμενο 90%.

Eπίσης είναι σπάνιο πριν από μια δημόσια πρόταση, ο ίδιος ο προτείνων να αγοράζει μετοχές ανοιχτά, συμβάλλοντας στην ανοδική πορεία του τίτλου στο ταμπλό του ΧΑ.

Σε κάθε περίπτωση, οψόμεθα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v