Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 28 2018

Η Εγνατία και η δύσκολη άσκηση για τα διόδια

Η Εγνατία και η δύσκολη άσκηση για τα διόδια

Βιάστηκαν όσοι ανησύχησαν από τα δημοσιεύματα περί υπερδιπλασιασμού, σε κάποιες περιπτώσεις, των διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη που αναμένεται να δημοσιευθεί ακόμα και σήμερα παρατείνεται το υφιστάμενο καθεστώς, τόσο όσον αφορά το ύψος των διοδίων, όσο και των απαλλαγών που έχουν διάφορες κατηγορίες δικαιούχων. Γιατί; Μα γιατί ακόμα δεν έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (την Γενική Διεύθυνση Μεταφορών, την DG Move) η τιμολογιακή πολιτική των διοδίων στον οδικό άξονα.

Με αφορμή την απόπειρα παραχώρησης της Εγνατίας Οδού από το ΤΑΙΠΕΔ, που δεν πάει και πολύ καλά αν και υπήρξε σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον, οι Κοινοτικοί έχουν ζητήσει νέα τιμολογιακή πολιτική που να συνδέει το ύψος του διοδίου με τη ρύπανση του οχήματος. Συνεπώς θα χρειαστεί νέα υπουργική απόφαση, αφού πρώτα συμφωνηθεί το νέο πλαίσιο.

Ταυτόχρονα, όμως, θα χρειαστούν και χειρουργικές παρεμβάσεις ώστε η νέα τιμολογιακή πολιτική στην Εγνατία Οδό να μην θεωρηθεί «κρατική ενίσχυση» από τους παραχωρησιούχους που διαχειρίζονται τους υπόλοιπους οδικούς άξονες της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v