Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 7 2019

Τα πωλητήρια της PQH και το χρονοδιάγραμμα για το ομόλογο της Aegean

Τα πωλητήρια της PQH και το χρονοδιάγραμμα για το ομόλογο της Aegean

PQH: Στην πώληση δύο χαρτοφυλακίων θα προχωρήσει εντός του 2019 ο εκκαθαριστής των 15 bad banks και της υπό εκκαθάριση ΑΤΕ Leasing.

Το ένα θα αφορά σε NPLs χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας περίπου 1,1 δισ. ευρώ. Το άλλο θα είναι πολύ μεγαλύτερο και θα αφορά σε «κόκκινα» με εξασφαλίσεις επί ακινήτων.

Για το τελευταίο ακούγεται ότι θα είναι το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο της κατηγορίας, που έχει βγει ως τώρα προς πώληση. Σύμβουλος και για τα δύο χαρτοφυλάκια είναι η Morgan Stanley.

Για να δούμε αν αυτή τη φορά οι πωλήσεις προχωρήσουν, καθώς το προηγούμενο εγχείρημα προσέκρουσε στην κωλυσιεργία της Επιτροπής Ειδικών Εκκαθαρίσεων της ΤτΕ.

 

ΑΡΑΙΓ: Τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί αν η Αegean προχωρήσει άμεσα στην έκδοση εταιρικού ομολόγου, ύψους ως 200 εκατ. ευρώ, οι ομολογίες του οποίου θα διατεθούν στο εγχώριο επενδυτικό κοινό.

Η έκδοση καθυστερεί εδώ και μερικούς μήνες, λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών στις αγορές, αλλά με πιθανό το ενδεχόμενο το κλίμα να μη βελτιωθεί το επόμενο διάστημα, είναι πιθανόν να αποφασισθεί έναρξη της διαδικασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v