Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 7 2019

ΔΕΗ-ΛΑΡΚΟ: Το κρίσιμο ραντεβού και το μαρτύριο της… κιλοβατώρας

ΔΕΗ-ΛΑΡΚΟ: Το κρίσιμο ραντεβού και το μαρτύριο της… κιλοβατώρας

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κρίσιμη συνάντηση μεταξύ των διοικήσεων της ΔΕΗ με τη ΛΑΡΚΟ και ορίστηκε ήδη νέο ραντεβού για αύριο.

Η επιχείρηση ενέργειας έχει προειδοποιήσει με διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης από τις 12 Ιανουαρίου, αν η βιομηχανία παραγωγής νικελίου, στην οποία είναι και μέτοχος, δεν φέρει πειστική πρόταση και δεν εγγυηθεί την πληρωμή των ποσοτήτων ρεύματος που θα καταναλώνει.

Με πιο απλά λόγια, όπως όλα δείχνουν, η ΔEΗ πάει στη λύση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας για όσες κιλοβατώρες μπορεί να πληρώσει η υπερχρεωμένη ΛΑΡΚΟ. Κάτι δηλαδή σαν το μαρτύριο της κιλοβατώρας…

Για την ιστορία, οι οφειλές της βιομηχανίας της Λάρυμνας προς τη δημόσια εταιρία αγγίζουν τα 300 εκατ. ευρώ και σε πρόσφατη συνάντηση υπό τον υπουργό ΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη, ζητήθηκε η μείωση της παραγωγής σε επίπεδα που να μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις για ενέργεια, αλλά και η υποβολή προτάσεων για τη μείωση των δαπανών λειτουργίας της.

Το ρίσκο είναι μεγάλο για την κυβέρνηση αν, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, κοπεί το ρεύμα σε μία βιομηχανία με 1.200 εργαζόμενους, αλλά και ο κίνδυνος για τη διοίκηση της ΔEΗ να κατηγορηθεί για απιστία έναντι των μετόχων, ακόμη μεγαλύτερος…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v