Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 18 2019

Πού κολλάει η εξυγίανση της «Στάδιο Καραϊσκάκης»

Πού κολλάει η εξυγίανση της «Στάδιο Καραϊσκάκης»

Από το κακό στο χειρότερο οδεύουν οι οικονομικές επιδόσεις της «Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης ΑΕ», η οποία συστάθηκε το 2003 με κύρια δραστηριότητα την ανακατασκευή και εκμετάλλευση του γηπέδου Γ. Καραϊσκάκης.

Η χρήση 1/7/2016-30/6/2017 έκλεισε με νέες ζημίες (2,4 εκατ. ευρώ), η εταιρεία δεν πληροί για σειρά χρήσεων συγκεκριμένους χρηματοοικονομικούς δείκτες του ομολογιακού δανείου, ενώ τέλος υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις απομείωσης ενσώματων ακινητοποιήσεων.

Για τους παραπάνω λόγους και όχι μόνο, ο ορκωτός της Deloitte διατυπώνει αρνητική γνώμη, σημειώνοντας ότι οι οικονομικές καταστάσεις δεν παρουσιάζουν εύλογα την οικονομική θέση της εταιρείας. Σημειώνει, δε, ότι υπάρχει σημαντική αμφιβολία για την ικανότητα να συνεχίσει τη δραστηριότητά της.

Μέτοχοι της εταιρείας παραμένουν, τυπικά, οι κ.κ. Σ. Κόκκαλης και Λ. Λαυρεντιάδης, οι οποίοι μέσω εταιρειών συμφερόντων τους ελέγχουν το 50% έκαστος.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. Μαρινάκης, παρότι συμφώνησε με τον Σ. Κόκκαλη να αγοράσει το 50%, προπληρώνοντας, μάλιστα, το τίμημα από τις αρχές του 2011, δεν έχει πάρει πάνω του το παραπάνω ποσοστό.

Όπως ανέφερε η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε σχετική της ανακοίνωση, η μεταβίβαση του 50% εκκρεμεί, λόγω μη εκπλήρωσης προϋποθέσεων και ύπαρξης νομικών εμπλοκών, σε σχέση με το υπόλοιπο 50% της Στάδιο Καραϊσκάκης που ανήκει στον κ. Λαυρεντιάδη.

Ο τελευταίος εμπλέκεται σε σειρά δικαστικών υποθέσεων (Proton, Alapis, δάνεια Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου) και δεν είναι εύκολο να αρθούν δεσμεύσεις του Δημοσίου.

Οι πιστώτριες τράπεζες της Γ. Καραϊσκάκης, πάντως, διερευνούν ήδη το ενδιαφέρον funds για τη μεταβίβαση των βασικών περιουσιακών στοιχείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v