Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 17 2019

Η νέα άδεια για κόκκινα δάνεια και η «προειδοποίηση» από την Κύπρο

Η νέα άδεια για κόκκινα δάνεια και η «προειδοποίηση» από την Κύπρο

CERVED: Άδεια διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις έλαβε από την Τράπεζα της Ελλάδος η Cerved Credit Management Greece, μέλος του ομώνυμου ιταλικού ομίλου.

Η άδεια χορηγήθηκε λίγο πριν από το τέλος του 2018, αυξάνοντας τον αριθμό όσων επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά.

 

ΚΥΠΡΟΣ: Ποιος είπε ότι η υπόθεση των κόκκινων τραπεζικών δανείων θα αντιμετωπιστεί με αρκετή ευκολία, όταν αρχίσει να ανακάμπτει η οικονομία;

Όσοι λοιπόν υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, δεν έχουν παρά να εξετάσουν το παράδειγμα της Κύπρου, όπου το ΑΕΠ βρίσκεται ήδη μια ανάσα πριν τα προ της κρίσης επίπεδα, μετά από τρία χρόνια ισχυρότατης οικονομικής ανάκαμψης.

Το πρόβλημα λοιπόν των κόκκινων δανείων παραμένει οξύ (κύκλοι της τοπικής αγοράς υποστηρίζουν ότι θα χρειαστούν άλλα δέκα χρόνια για την ουσιαστική αντιμετώπισή του) και ενδεικτικό είναι ότι προχθές η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου (διαπραγματεύεται όχι μόνο στο ΧΑΚ αλλά και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου) σημείωσε νέο χαμηλό δωδεκαμήνου.

Μάλιστα, κατά το τελευταίο εξάμηνο, ο τίτλος έχει υποχρεωθεί σε απώλειες ύψους 39,7% (από τα 2,25 στο 1,356 ευρώ).

Και αυτό παρά την επικείμενη έναρξη της έμμεσης κρατικής στήριξης του δανειακού χαρτοφυλακίου των κυπριακών τραπεζών μέσω του προγράμματος «Εστία» (συμμετοχή του κράτους στην αποπληρωμή σημαντικού ποσοστού των στεγαστικών δανείων).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v