Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 25 2019

Η Folli Follie, οι απορίες των ομολογιούχων και η... πετσέτα

Η Folli Follie, οι απορίες των ομολογιούχων και η... πετσέτα

Σε απόλυτη σύγχυση, η οποία πλέον μετατρέπεται σε έντονη… σύγχυση βρίσκονται πλέον οι ομολογιούχοι της Folli Follie, οι οποίοι ανέμεναν συγκεκριμένες απαντήσεις από την Deloitte την περασμένη Παρασκευή, ώστε στις αρχές της εβδομάδας να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν τη στάση τους.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η επαναληπτική γενική συνέλευση των κατόχων ομολόγων 245 εκατ. λήξης 2019 δεν έχει πραγματοποιηθεί, καθώς δεν έχει αντικείμενο να συζητήσει. Κανείς δεν ξέρει αν έχει μετατεθεί και για πότε, ενώ τα «κενά» σημεία που η Deloitte υποσχέθηκε να καλύψει, παραμένουν... κενά.

Αντ’ αυτού κυκλοφορούν δημοσιογραφικές πληροφορίες για ενεργητικό της τάξης 80 έως 120 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου, κατ' άλλες πληροφορίες, εκποιείται (διαμερίσματα, αεροπλάνα κ.τ.λ.). Η τελευταία δε προφορική ενημέρωση των ομολογιούχων από την Deloitte έκανε λόγο για ένα «εξαιρετικά περίπλοκο σχέδιο», καθώς και για διάφορα απίθανα σενάρια επιστροφής φόρων και δανεικών…

Η δε φημολογία πως η οικογένεια Κουτσολιούτσου εξακολουθεί να κάνει «κουμάντο» στην εταιρεία είναι αδιάφορη κατά την αντίληψη των ομολογιούχων. Εδώ και μήνες έχουν συνομιλητές εντεταλμένους χρηματοοικονομικούς συμβούλους (Deloitte), έναν CRO (Δ. Κουβάτσος) και μια νέα διοίκηση (με επικεφαλής τον κ. Ν. Γεωργιάδη) που δεν έχει καταφέρει να φέρει εις πέρας μια συμφωνία, η οποία εντέλει στηρίζεται σε «μετρημένα κουκιά». Κι αρχίζουν να αναρωτιούνται πλέον γιατί τα «κουκιά» δεν μετριούνται, ποιος κωλυσιεργεί και ποιον εξυπηρετεί όλη αυτή η κατάσταση.

Πάντως πριν πετάξουν την «πετσέτα», θα αναζητήσουν απαντήσεις και τις ενδεχόμενες ευθύνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v