Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 28 2019

Το... στοιχειωμένο ακίνητο στο κέντρο, ο πλειστηριασμός και τα αρχαία

Το... στοιχειωμένο ακίνητο στο κέντρο, ο πλειστηριασμός και τα αρχαία

Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνεται ο πλειστηριασμός για την πώληση του... στοιχειωμένου πολυώροφου κτιρίου, ιδιοκτησίας του γνωστού (πρώην) μεγαλοεπενδυτή Γιάννη Τζιβέλη, στη διασταύρωση των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη.

Το ακίνητο, το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό σε τμήματα, συνολικής αξίας περί τα 10 εκατ. ευρώ, προσπαθεί να πωλήσει η Alpha Bank, η οποία στο παρελθόν συνεργάστηκε στενά με τον Γ. Τζιβέλη.

Ο 74χρονος επιχειρηματίας είχε αγοράσει το ακίνητο στις αρχές της δεκαετίας του ’80, με τίμημα που προσέγγιζε το ένα εκατομμύριο δολάρια, από ομογενή που κατοικούσε σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Επένδυσε περί τα εννέα εκατομμύρια για την κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου και την κατασκευή του πολυτελούς κτιρίου με καταστήματα και διαμερίσματα, που βγαίνει σε πλειστηριασμό στα τέλη Ιουλίου.

Μαζί με το ακίνητο της Διον. Αρεοπαγίτου πωλείται και οικόπεδο επί της γειτονικής οδού Μακρή, στο οποίο εντοπίστηκαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και είναι άγνωστο αν μπορεί κάποιος να το αξιοποιήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v