Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 30 2019

Η... έξωση των hedge funds από το 5ετές και τα «αιωνόβια» α/κ

Η... έξωση των hedge funds από το 5ετές και τα «αιωνόβια» α/κ

ΟΜΟΛΟΓΟ. Στο 8% μαθαίνoυμε πως διαμορφώθηκε η συμμετοχή των hedge funds στη χθεσινή έκδοση ομολόγων, επίδοση η οποία δίνει κάποιες «εγγυήσεις» για τη συμπεριφορά του τίτλου στη δευτερογενή αγορά.

Στην προηγούμενη έκδοση επταετών ομολόγων, τα hedge funds είχαν πάρει πάνω από 30% και το ξεπούλημα του τίτλου με την έναρξη της διαπραγμάτευσης έδωσε ως φαίνεται «μαθήματα».

Οι συνολικές προσφορές των επενδυτών φαίνεται να ξεπέρασαν τα 10 δισ. ευρώ και σε αυτά περιλαμβάνονται 540 εκατ. ευρώ που είχαν τοποθετήσει οι ανάδοχοι.

 

 

ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. Το έγραψαν οι Financial Times, το αναδημοσίευσε η 3Κ Investments ΑΕΔΑΚ και σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα πολύ διδακτικό επενδυτικό κείμενο.

Γνωρίζετε ότι το μακροβιότερο αμοιβαίο κεφάλαιο συμπληρώνει φέτος τα 96 του χρόνια; Πρόκειται για το MFS MASSACHUSETTS INVESTORS το μακροβιότερο, σύμφωνα με την Morningstar, αμοιβαίο κεφάλαιο ανοικτού τύπου, που ιδρύθηκε το 1924 στις ΗΠΑ.

Κατάφερε να επιβιώσει μέσα από πολλές αντιξοότητες, ξεκινώντας από την μεγάλη ύφεση μέχρι και την παγκόσμια οικονομική κρίση. Ο Kevin Beatty, διευθυντής επενδύσεων και συνδιαχειριστής του κεφαλαίου, αποδίδει την μακροβιότητά του στην μακροπρόθεσμη εστίαση και στην έμφαση που δίνεται στην προστασία κεφαλαίου σε περιόδους δύσκολων αγορών. Το αμοιβαίο κεφάλαιο διατηρεί κάποιες από τις αρχικές του επενδύσεις. Από τους 45 τίτλους εταιριών που είχε επενδύσει αρχικά, οι 35 εταιρίες εξακολουθούν να λειτουργούν ακόμα και σήμερα!

Δεύτερο σε ηλικία έρχεται το Pioneer (1928), το οποίο στήθηκε στις ΗΠΑ από τον Philip Carret, εμπνευστή αργότερα του Warren Buffet. Το αμοιβαίο κεφάλαιο αυτό κεφάλαιο ήταν ένα από τα πρώτα που εφάρμοσε επενδυτικά κριτήρια κοινωνικής υπευθυνότητας.

Στην τρίτη θέση έρχεται το Vanguard Welligston που ιδρύθηκε από τον Walter L Morgan στην Ολλανδία, έναν από τους παππούδες των αμοιβαίων κεφαλαίων. Θεωρείται το παλιότερο μικτό αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο.

Ο κ. W. Morgan έγραψε για το fund: «Η ιδέα που είχα στο μυαλό μου, όπως και οι περισσότερες καλές ιδέες στηριζόταν στην έννοια της απλότητας: Να συνδυάζεις μία ομάδα επενδυτικών λογαριασμών σε ένα μεγάλο αμοιβαίο κεφάλαιο που αποτελείται από 100 και πλέον τίτλους και να το διαχειρίζονται εκπαιδευμένοι, εξειδικευμένοι επενδυτές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v