Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 4 2019

Η Μαρίνα Ρόδου και το ντόμινο πτωχεύσεων

Η Μαρίνα Ρόδου και το ντόμινο πτωχεύσεων

Μισή ντουζίνα ιδιοκτήτες «προβληματικών» εταιρειών του κατασκευαστικού κλάδου έχουν παρελάσει από την εταιρεία «Μαρίνες Ρόδου ΑΕ», δάνειο της οποίας, ύψους 35 εκατ. ευρώ, επιχειρεί να πωλήσει η Eurobank.

Η «Μαρίνες Ρόδου ΑΕ», που έχει συνάψει 70ετή σύμβαση με τον δήμο Ρόδου για την παραχώρηση της έκτασης, πέρασε δύο χρόνια μετά την ίδρυσή της στον όμιλο της αλήστου μνήμης Betanet των αδερφών Ζαβλιάρη, με μέτοχο μειοψηφίας την Triton Yachting της οικογένειας Κολίντζα.

Στη συνέχεια, το 60% των μετοχών περιήλθε στη Eurobank, καθώς είχε ενεχυριαστεί για τραπεζικό δάνειο της Betanet. Η Eurobank πώλησε τις μετοχές στην ΑΕΓΕΚ, η οποία γνωρίζουμε ποια πορεία ακολούθησε. Κάποια στιγμή, η AΕΓΕΚ μεταβιβάστηκε από τις οικογένειες Τριανταφύλλου και Παπαγεωργίου στην οικογένεια του Γιάννη Μαρούλη.

Όμως και ο όμιλος του τελευταίου, με ναυαρχίδα την τεχνική εταιρεία «Ιόνιος», κατέρρευσε και η AΕΓΕΚ είναι εδώ και χρόνια υπό τη διαχείριση των πιστωτριών τραπεζών. Η οικογένεια Μαρούλη εξακολουθεί, πάντως, να ελέγχει την εταιρεία Πτερέλαος ΑΕ, η οποία είναι πλέον η μοναδική μέτοχος της Μαρίνες Ρόδου ΑΕ.

Πάντως η πώληση του δανείου της τελευταίας έρχεται σε μια θετική συγκυρία για τις ελληνικές μαρίνες, καθώς ολοκληρώθηκε, έπειτα από επτά χρόνια (!), η πρώτη παραχώρηση τουριστικού λιμένα από το ΤΑΙΠΕΔ.

Μένει, βέβαια, να υπογραφεί και η σύμβαση για τη μαρίνα Χίου. Επίσης, προχωράει η παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v