Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 31 2019

Eurobank: Ενα deal εννιά δισ. ευρώ σε... δύο πράξεις

Eurobank: Ενα deal εννιά δισ. ευρώ σε... δύο πράξεις

Την περασμένη Δευτέρα κατατέθηκαν μη δεσμευτικές προσφορές για την πρώτη εν Ελλάδι τιτλοποίηση «κόκκινων» στεγαστικών δανείων που «τρέχει» η Eurobank (project Pillar).

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, προσφορές υποβλήθηκαν από σειρά funds όπως οι Fortress, Lone Star, Centerbridge, PIMCO, Elliott, την κοινοπραξία B2Holding -Waterfall και πιθανώς και άλλους (σ.σ. το project κοίταζε και η Cerberus).

Όσοι διεκδικήσουν ως το τέρμα το προς τιτλοποίηση χαρτοφυλάκιο, «μπιντάροντας» για το σύνολο του mezzanine τίτλου, έχουν κατά νου μια σημαντική υποσημείωση. Τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα την έχει η FPS, η θυγατρική της Eurobank, της οποίας τουλάχιστον το 70% θα πωληθεί μέσα στο έτος, μαζί με «φέτα» από τον mezzanine τίτλο της επόμενης τιτλοποίησης καταγγελμένων δανείων, ονομαστικής αξίας 7 δισ. ευρώ (project Cairo).

Επομένως, έχουμε μπροστά μας ένα αρθρωτό deal ονομαστικής αξίας 2+7 δισ. ευρώ, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε δύο χρονικά φάσεις, με «προίκα» για τον αγοραστή το τουλάχιστον 70% του FPS .

Η παραπάνω ιδιαιτερότητα δίνει τον πρώτο λόγο σε funds που διαθέτουν «πλατφόρμες» διαχείρισης και θέλουν να πάρουν την FPS, αποκτώντας κρίσιμη υπό διαχείριση μάζα στην Ελλάδα.

Εξού, εδώ και μήνες, η αγορά στοιχηματίζει ότι Fortress, PIMCO, Intrum, Lone Star και Elliott, θα είναι αυτόνομα ή σε κοινοπραξίες, οι ισχυροί διεκδικητές για τις δύο τιτλοποιήσεις και την FPS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v