Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 13 2019

H Folli Follie και η υποχρεωτική αγωγή στον Δημ. Κουτσολιούτσο

H Folli Follie και η υποχρεωτική αγωγή στον Δημ. Κουτσολιούτσο

Ως όφειλε και όπως υποχρεούται εκ του νόμου έπραξε τελικώς η νέα διοίκηση της Folli Follie και στράφηκε κατά των υπευθύνων προσώπων που ασκούσαν διοίκηση στην αμαρτωλή κινεζική θυγατρική της. Σύμφωνα με τον 2190 για τις Α.Ε., εάν η νέα διοίκηση δεν στρεφόταν κατά όσων αποδεδειγμένα έβλαψαν την εταιρεία, θα θεωρούνταν ότι συναινεί με την προηγούμενη διαχείριση.

Πάντως προκαλεί εντύπωση η λήψη αυτή της απόφασης στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Εκτός του ότι έρχεται μήνες μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της A&M που αποκάλυψε την τρύπα στην Ασία και του βουλεύματος-καταπέλτη της οικονομικής Εισαγγελίας, έρχεται και ενάμιση μήνα μετά την τελευταία τακτική Γ.Δ. των μετόχων της Folli Follie στις 21 Δεκεμβρίου.

Τα τότε μέλη του Δ.Σ. και ο τέως CEO της κ. Ν. Γεωργιάδης είχαν διαβεβαιώσει ότι θα λάβουν μέτρα. Μάλιστα, αν και είχαν αποκλείσει την ανάθεση εκτεταμένου ελέγχου στην Α&Μ (λόγω κόστους!) είχαν αναφέρει ότι ήδη έχει  ανατεθεί στη Robertson Solicitors (δικηγορικό γραφείο με έδρα το Χονγκ Κονγκ) να διερευνήσει τις πιθανές ποινικές ευθύνες για το σκάνδαλο στην ασιατική θυγατρική.

Υπάρχει κάποιο εύρημα που υποχρέωσε χθες το Δ.Σ. της Folli Follie να προχωρήσει σε αγωγές κατά σειρά των Δ. Κουτσουλιούτσου, Law Chiu Chuen και Ιωάννη Μπεγιέτη; H επίσημη ανακοίνωση πάντως περιορίζεται στο πόρισμα της A&M ως αιτία των αγωγών, και σαφώς δημιουργεί ερωτήματα για την ετεροχρονισμένη αντίδραση.

Από την άλλη, εντύπωση προκαλεί πως συγχρωτίζεται καθημερινά η νέα διοίκηση και τα επαγγελματικά στελέχη που την απαρτίζουν με την οικογένεια Κουτσολιούτσου και ειδικότερα με τον ίδιο τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο και τη σύζυγό του Καίτη, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συχνή παρουσία και ρόλο μέσα στην εταιρεία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v