Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 1 2019

Το growth και το μετοχικό στοίχημα της Παπουτσάνης

Το growth και το μετοχικό στοίχημα της Παπουτσάνης

Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2017, το Euro2day.gr έγραφε «Παπουτσάνης: Τρέχει φέτος σε Ελλάδα και εξωτερικό». Στις 4 Ιανουαρίου του 2018, ανάρτησε για την ίδια εταιρεία δημοσίευμα με τίτλο «Το success story μιας πρώην προβληματικής».

Πρόσφατα, η Παπουτσάνης ανακοίνωσε πως το 2018 αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 16,3% (από τα 20,8 στα 24,2 εκατ. ευρώ) και αναφέρθηκε σε ένα φετινό στόχο που μιλά για τουλάχιστον αντίστοιχη ανάπτυξη.

Από τα πρώτα δημοσιεύματα του Euro2day.gr μέχρι σήμερα, έχει μεσολαβήσει ένα απίστευτο ράλι στη μετοχή της Παπουτσάνης, σε έναν τίτλο που ήταν «ξεχασμένος» στο ταμπλό του ΧΑ επί μακρά σειρά ετών.

Έτσι, ορισμένοι χρηματιστηριακοί κύκλοι πιστεύουν πως η τρέχουσα αποτίμηση της εταιρείας, η οποία κυμαίνεται γύρω στα 29 εκατ. ευρώ, φαντάζει «απαιτητική», όσο και αν τα μεγέθη της εισηγμένης παρουσιάζουν σαφή ανοδική τάση (βλέπε στοιχεία παρατιθέμενου πίνακα).

Από την άλλη πλευρά, άλλοι χρηματιστηριακοί κύκλοι ποντάρουν στις μελλοντικές δυνατότητες της εταιρείας, η οποία είναι παραγωγική, διεθνώς ανταγωνιστική, καινοτόμος και εξωστρεφής (το 2018, οι εξαγωγές αποτέλεσαν το 41% των συνολικών της πωλήσεων).

Μιλούν δηλαδή για μια εταιρεία που -κάτω από προϋποθέσεις- θα μπορούσε να αναπτυχθεί δυναμικά και να προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών είτε για την αγορά μειοψηφικών πακέτων, είτε ακόμη και για το σύνολο των μετοχών της.

Το ποια από τις δύο χρηματιστηριακές πλευρές θα «κερδίσει το στοίχημα» της Παπουτσάνης, θα φανεί στο μέλλον…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v